magdireceptek

Sárgabarackos-szilvás lepény (vegán)

Zizivel nyereményjátékot hirdettünk, miután bemutatta a A főzés gyerekjáték c. könyvet. Ez a recept ebből a könyvből való, igaz, őszibarackkal szerepel benne. 

Hozzávalók:
1 bögre finomliszt
1/4 bögrekókuszzsír
1/2 bögre növényi tej
1 nagy alma meghámozva, kimagozva
2 csipet himalaya só
7-8 db őszibarack vagy nektarin
Elkészítés:

A lisztet összekeverjük a sütőporral és a sóval. Az almát meghámozzuk, felvágjuk apró cikkekre és a lisztes keverékhez keverjük. Hozzáadjuk  az olajat és a cukrot. Majd ehhez hozzákeverjük  a növényi tejet. Kiolajozott, lisztezett pite-vagy tortaformába öntjük és félbevágott sárgabarack, szilvadarabokkal megszórjuk.170 fokon 30 perc alatt készre sütjük. 

Ezeket olvastad már?

Sós mogyorópástétom

vega_pokemontrainer4000

Múlt héten férjem egyik munkatársánál, barátjánál járt megbeszélésen, és hozott egy kis kóstolót egy ehhez hasonló pástétomból, ami eszembe juttatta,...

Kókuszolajos sütőtök krémleves

vega_pokemontrainer4000

Sokféleképp készülhet ez a finom leves, nekünk ez a kedvenc ízkombinációnk.  Hozzávalók: 80 dkg sütőtök2 közepes burgonya2 ek. kókuszolaj 1 fej...