Hidegen, melegen nagyon finom.
Hozzávalók:
2 csomag füstölt tofu
2 dl szójaszósz
5 gerezd fokhagyma
2 tk. só
2-r tk. citromlé
15 dkg finomliszt
4 dl szójadresszing
10 dkg teljes őrlésű kenyérmorzsa
10 dkg kék mák
10 dkg szezámmag
5-6 ek. extraszűz olívaolaj
Elkészítés
A szójaszószt egy tálba öntjük, belekeverünk 1 ek. olívaolajat, a citromlevet, 3 gerezd megpucolt és áttört fokhagymát. Óvatosan megsózzuk (a szójaszósz is sós). Alaposan összekeverjük. A füstölt tofukat 3×3 cm-es kockákra vágjuk, és beletesszük az ízesített szójaszószba. Akár hűtőbe téve egy éjszakát is pácolhatjuk, de az sem gond, ha csak 1-2 órát áll a tofu a szójaszószban. A panírt előkészítjük: egy tálba a lisztet tesszük, a következőbe szójatejszínt öntünk, amelyet megsózunk és áttört fokhagymával ízesítünk. A harmadik tálban pedig elkeverjük a morzsát a szezámmaggal és az egész mákkal. A pácolt tofukockákat egyesével bepanírozzuk, majd olívaolajjal kikent tepsibe tesszük, és 30 perc alatt (egyszer átforgatva) 150 fokon kisütjük. Bármilyen köret mellé nagyon finom.