magdireceptek

Pritaminpaprikás-tejszínes tofurántotta

Most látom, hogy még nem került fel tofurántotta a blogra, így a tegnap reggel készítettet gyorsan lefotóztuk. 

Hozzávalók:

1 nagy újhagyma (zölddel együtt)
1 pritaminpaprikás tofu 
1 dl rizstejszín (nem vegánoknak: főzőtejszín)

2 ek. sörélesztőpehely
1ek. extra szűz olívaolaj

Elkészítés:

Kevés vízen a felaprított hagymát megpároltam, majd kevés olajat is tettem hozzá. A tofut villával összetörtem, hozzákevertem a rizstejszínt majd a sörélesztőpelyhet (ettől különlegesen zamatos volt), a sót. Rádobtam a hagymára és kissé megpirítottam.  Lecsós alappal, vagy párolt zöldségekkel is elkészíthető. Mi aszalt paradicsommal és szezámmaggal ettük. 🙂

Ezeket olvastad már?

Szójamajonézes burgonya-avokádósaláta

Nagyon szeretjük a majonézes burgonyasalátát, és erről vegánként sem kell lemondanunk!:) Hozzávalók: 0,5 kg burgonya1 nagyobb avokádó1 lila hagyma—8 dl szójadresszing2-3...

Lencsés-sütőtökös zabburger

Ez a feltét a tegnapi spenót és krumpli mellé készült. A maradékot ma ettük meg, hamburgerként. Nagyon finom!  Hozzávalók: 20...