magdireceptek

Szegedi tarhonya

Sok a határidős feladat, így ezzel egyenes arányban csökkent a konyhában tölthető időm.:(Így ma gyors egytálétel készült, két napra.

Nálunk szegedi tarhonya a neve. Egy hagymát megpároltam, majd -mivel ma nem jön senki, csak kettőnknek főztem- fél kg krumplit megpucolva és hasábokba vágva beletettem, köménnyel, sóval ízesítettem, pirospaprikával megszórtam. Kis olaj is került rá, ill. annyi vízzel engedtem fel, hogy épp ellepje a krumplit. Amikor majdnem megfőtt a krumpli (kb. 15 perc), házi tarhonyát tettem bele, amennyit láttam, hogy felszív majd a víz. Kevés gabonakolbász és fokhagyma is került bele, és addig főztem, amíg a tarhonya meg nem főtt. A tegnap esti salátával fogyasztottuk, holnap friss céklasalátával. 🙂 

Ezeket olvastad már?

Répás szójafasírt

Hozzávalók: 15 dkg szójagranulátum 2 db sárgarépa reszelve 1 dl forró víz 3-4 ek. szójaszósz 1 fej vöröshagyma 1 csokor...

Kókuszos kölesgombóc

Nagyon finom, amolyan újévi detox-csemege 🤣 Hozzávalók : 20 dkg köles 4 dl víz 3 dl sűrű kókusztej (konzerv) 1...

Grillezett cukkinisaláta kölesmajonézzel

Mi tegnap este hazaérve ezt „ebédeltük”, maradék zöldségfasírttal és grillezett répás barnarizzsel.  Hozzávalók: 1 közepes zöld cukkini1 kisebb sárga cukkini10...