Most látom, hogy még nem került fel ez a recept a blogra, pedig a téli esték kihagyhatatlan étele 🙂
Hozzávalók:
2 közepes zellergumó
3-4 ek. olívaolaj
1 tk. mustármag
1 fej lilahagyma
2 ek. kókuszzsír
½ csokor petrezselyem
1 ek. sörélesztőpehely
himalaya só, ételízesítő – igény szerint
Elkészítés:
Olívaolajjal kikent tepsiben 150 fokon, 20 perc alatt megsütjük a két közepes méretű, meghámozott és kockákra vágott zellert. Közben forgatjuk, nehogy leégjen. Amíg sül a zeller, vízen megpároljuk az apróra vágott lilahagymát. A zellert –miután kihűlt – egy magas falú tálba tesszük, ízesítjük mustármaggal, sóval és alaposan összebotmixerezzük. Ezután adjuk hozzá a megpárolt hagymát, a kókuszolajat, és az apróra vágott petrezselyemzöldet, a sörélesztőpelyhet. Fűszerezzük Ízletes, krémes, egészséges pástétom.