magdireceptek

Köles-zablisztes kréker

Úgy született ez a kréker, hogy köleslisztet és zablisztet szerettem volna felhasználni valamilyen sós ropogtatni való készítésére. A kölesliszt miatt enyhén kesernyés íze van, de ami „keserű a szájnak, gyógyír a májnak”, tartja a mondás, szóval így alig bírtuk abbahagyni. 🙂  

Hozzávalók:

20 dkg kölesliszt
20 dkg zabpehelyliszt 
20 dkg teljes őrlésű liszt
kb. 1 dl olívaolaj 
kb. 1-2 dl víz
himalaya só – ízlés szerint
lenmag, szezámmag, – ízlés szerint
1 tk. foszfátmentes sütőpor


3-4 ek. olívaolaj
kurkuma, 3-4 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A liszteket összekeverjük, hozzáadjuk a sütőport, a magvakat, az olajat, és fokozatosan a vizet. Amikor jól nyújtható tészta lesz, lisztezett tepsin kinyújtjuk, csíkokra vágjuk, majd azokat rombusz alakú kisebb részekre, majd kurkumás, áttört fokhagymás olajjal megkenjük, szezámmaggal megszórjuk. 200 fokon 20 perc alatt megsütjük. 

Ezeket olvastad már?

Simit, azaz török perec

vega_pokemontrainer4000

Eliftől lestem a receptet. Először a receptes könyvbe készítettem, és ott úgy megízlett, hogy hazajőve ismét megsütöttem. Megint nagyon jól...

Szedres tortácska

vega_pokemontrainer4000

A gyerekek nagyon szeretik az epret, málnát, szedret. Valamennyi volt a kertben is, de a Zempléni hegységben járva pl.bevásároltunk szederből...

Vegán hajdinafasírt

vega_pokemontrainer4000

Nagyon finom, amikor épp nem önmagában, kenyérrel és salátával ettük, akkor itthon készített tortillába tettük grillezett tofuval és cukkinivel, paradicsommal. ...