magdireceptek

Vegán sütőtökös pite

Ma vendégségben voltunk és olyan finom sütőtököt ettünk, hogy én alig bírtam abbahagyni. És közben bevillant, hogy még nem osztottam meg egy régebben készített sütőtökös pite receptjét. Pedig nagyon finom.

Hozzávalók – a tésztához:

30 dkg finomliszt
5 dkg durumliszt
2 tk. foszfátmentes sütőpor
20 dkg növényi margarin 
10 dkg nyírfacukor

A töltelékhez:

kb. 0,5 kg sütőtök
5 dkg nyírfacukor
1 dl növényi tejszín – folyékonyan, benne 2  ek. keményítő
2 dl növényi tejszín, felverve
1 tk. kardamom
1 tk. gyömbér
1 tk. mézeskalács fűszerkeverék

Elkészítés:

A sütőtököt négy fele vágjuk, a magházát kivesszük és sütőben megsütjük. Amikor megsült, egy nagy tálba kaparjuk a belsejét, és összekeverjük a folyékony növényi tejszínnel, melybe előzetesen belekeverjük a keményítőt, a felvert növényi tejszínnel, a nyírfacukorral, fűszerekkel.  A tésztához az alapanyagokból tésztát gyúrunk, melyet lisztezett felületen kinyújtunk. Kiolajozott, lisztezett formába tesszük és 180 fokon 10 percig sütjük. Ekkor rákenjük a sütőtökös krémet és még 30 percig sütjük. 

Ezeket olvastad már?

Körtés, kókuszos, karobos köleskása

Kb. dupla adag kukoricatejben megfőztem a kölest.  A kókuszt, karobport és a mézet, ill. szeletelt körtét a végén adtam hozzá....

Padlizsántorony

Ma átjöttek hozzánk nővéremék, és mivel férje gluténérzékeny, így neki a rántott padlizsán helyett alternatív ételt készítettem. 🙂 Ezt el...

Vegán Mirinda torta

Gyermekkorom nagy kedvence volt ez a kakaós kevert-alapú, túrós, üdítős szelet, anyai nagybátyám felesége készített többször is ilyet, amikor Győrbe...