magdireceptek

Vegán sütőtökös pite

Ma vendégségben voltunk és olyan finom sütőtököt ettünk, hogy én alig bírtam abbahagyni. És közben bevillant, hogy még nem osztottam meg egy régebben készített sütőtökös pite receptjét. Pedig nagyon finom.

Hozzávalók – a tésztához:

30 dkg finomliszt
5 dkg durumliszt
2 tk. foszfátmentes sütőpor
20 dkg növényi margarin 
10 dkg nyírfacukor

A töltelékhez:

kb. 0,5 kg sütőtök
5 dkg nyírfacukor
1 dl növényi tejszín – folyékonyan, benne 2  ek. keményítő
2 dl növényi tejszín, felverve
1 tk. kardamom
1 tk. gyömbér
1 tk. mézeskalács fűszerkeverék

Elkészítés:

A sütőtököt négy fele vágjuk, a magházát kivesszük és sütőben megsütjük. Amikor megsült, egy nagy tálba kaparjuk a belsejét, és összekeverjük a folyékony növényi tejszínnel, melybe előzetesen belekeverjük a keményítőt, a felvert növényi tejszínnel, a nyírfacukorral, fűszerekkel.  A tésztához az alapanyagokból tésztát gyúrunk, melyet lisztezett felületen kinyújtunk. Kiolajozott, lisztezett formába tesszük és 180 fokon 10 percig sütjük. Ekkor rákenjük a sütőtökös krémet és még 30 percig sütjük. 

Ezeket olvastad már?

Svájci burgonya

Gyermekkorom kedvenc étele ez volt. Nem tudom, miért svájci krumpli a neve, talán ott tanulta édesanyám (gyermekként jártunk Svájcban, Franciaországban...

Vegán májkrém

A legegyszerűbb, szerintem legfinomabb, 10 perc alatt készíthető vega pástétomról van szó. Hozzávalók: – 3 ek. búzadara,– 4 ek. morzsa,–...