magdireceptek

Gesztenyés-meggyes rózsa

Könnyű édesség a forró napokra.

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta
kb. 1/2 kg meggy
10 dkg nyírfacukor
1 kocka mélyhűtött gesztenye

Elkészítés:

A  leveles tésztát kinyújtjuk. Majd az egészet vékonyan megkenjük a felolvasztott, natúr gesztenyepürével. A meggyeket kimagvaljuk és egy tálban becukrozzuk.
Majd egy szitán átszűrjük a levét, és alaposan kinyomkodjuk. 
A leveles tésztát kb. 2 ujjnyi vastagságú csíkokra vágjuk, és a csíkokat telerakjuk a kimagvalt meggyel. Majd felcsavarjuk. Olajozott -nálam szilikon- muffin formákba tesszük. 150 fokon kb. 30 perc alatt kisütjük. A tetejét is megszórjuk nyírfacukorral, melyet kávédarálón megőrlünk, így nyerünk pornyírfacukrot belőle 🙂

Ezeket olvastad már?

Répás szójafasírt

Magdi

Hozzávalók: 15 dkg szójagranulátum 2 db sárgarépa reszelve 1 dl forró víz 3-4 ek. szójaszósz 1 fej vöröshagyma 1 csokor...

Kókuszpudingos-sárgadinnyés zabkása

vega_pokemontrainer4000

Igazi nyári reggeli 🙂 Ismét csupán egy tipp, hiszen a zabkásában semmi kuriózum nincsen (dupla mennyiségű növényi tejben megfőzzük a...