magdireceptek

Gesztenyés-meggyes rózsa

Könnyű édesség a forró napokra.

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta
kb. 1/2 kg meggy
10 dkg nyírfacukor
1 kocka mélyhűtött gesztenye

Elkészítés:

A  leveles tésztát kinyújtjuk. Majd az egészet vékonyan megkenjük a felolvasztott, natúr gesztenyepürével. A meggyeket kimagvaljuk és egy tálban becukrozzuk.
Majd egy szitán átszűrjük a levét, és alaposan kinyomkodjuk. 
A leveles tésztát kb. 2 ujjnyi vastagságú csíkokra vágjuk, és a csíkokat telerakjuk a kimagvalt meggyel. Majd felcsavarjuk. Olajozott -nálam szilikon- muffin formákba tesszük. 150 fokon kb. 30 perc alatt kisütjük. A tetejét is megszórjuk nyírfacukorral, melyet kávédarálón megőrlünk, így nyerünk pornyírfacukrot belőle 🙂

Ezeket olvastad már?

Újra kapható A tél ízei – AKCIÓ :)

A tavaly kolléganőmmel közösen kiadott A tél ízei című vegán szakácskönyv 1,5 hónap alatt elfogyott, sikerkönyv lett belőle. Közel 50...

Meleg újhagymás cukkinileves

Annyira kívántuk a cukkinit, hogy vettünk pár darabot.  Tegnap este -bent a konyhában- grilleztünk (cukkini, krumpli, újhagyma, laskagomba), ma pedig...