magdireceptek

Dédi zöldséglevese

Igen, a dédimama (férjem nagymamája) főzi a legfinomabb zöldséglevest, amit valaha ettem. Utána az anyósom. És most én próbálkoztam. 🙂

Hozzávalók:

2 közepes sárgarépa
2 fehérrépa
1 kisebb zellergumó
1 közepes karalábé
2 kisebb burgonya
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
himalaya só
3 tk. bio levespor és ételízesítő
bio leveskocka
4 szűz olaj mix
kb. 2 l víz

lestyánlevél, petrezselyemzöld

Elkészítés:

A zöldségeket meghámozzuk, tetszőleges alakúra vágjuk. Egy edénybe beleöntjük az olajat és kb. 3 dl vizet. Ezután a sárgarépát rakjuk alulra, erre helyezzük a többi zöldséget, végül az alsó héját megtartó hagymafejet (egészben). Sózzuk, és ételízesítővel megszórjuk. Elkezdjük párolni. Mindig csak annyi vizet öntünk rá, amennyit magukba szívtak a zöldségek. Ne kevergessük.  Eközben a maradék vízben felfőzzük a leveskockát, majd amikor majdnem puhák a zöldségek, felöntjük a levest. Összefőzzük. Cérnametélttel tálaljuk. 

Ezeket olvastad már?

Csicseri egytál

vega_pokemontrainer4000

A gyerekek nagyon szeretik a csicseriborsót, néha makaróni szószba kerül turmixolva, néha hummuszként esszük, van, amikor pörköltnek készítem el. Ezt...

Karobos-áfonyás-mandulás müzli, házilag

vega_pokemontrainer4000

Napok óta (granolához hasonló) házi müzlit szeretnék készíteni. Más miatt jött az ötlet, hogy benézzek Dulminához, és lám, ropogós müzlit...

Ünnepi vegán tiramisu

vega_pokemontrainer4000

Igazi téli, ünnepi csemege – egészségesen. A recept Kittitől származik és A főzés gyerekjáték c.könyvben is megjelent. Hozzávalók: A „tejszínhez”: 20...