magdireceptek

Félúton a paradicsomleves és a gazpacho között

Rendkívül finom leves, a még hűvös tavaszi esték valamelyikére. Ma ezzel várom haza a férjemet, aki ezekben a percekben érkezik meg. 🙂

Hozzávalók:

1 doboz olasz (egész)paradicsom konzerv ( 0,5 l)
3-4 dl víz 
2 szelet száraz kenyér
2 ek. olívaolaj 
8 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 csokor újhagyma
1 reszelt sárgarépa
1/2 reszelt zellergumó
bazsalikom, himalaya só – ízlés szerint
aranybarna nádcukor – ízlés szerint
1 csokor petrezselyem

2 szelet pirítós kenyér, pesto

Elkészítés:

Az olívaolaj és ugyanannyi víz keverékén megpároljuk a karikára vágott hagymát és az egész fokhagymákat, a megpucolt és lereszelt sárgarépát, zellert, majd ráöntjük az apró kockákra vágott paradicsomot, felöntjük vízzel, sózzuk, majd 2-3 perc főzést követően hozzáadjuk  a -gyermekünk által – kis kockára  tépkedett kenyeret, és még teszünk hozzá vizet. Kb. 15-20 percig főzzük, hogy a kenyér jó pépessé főjön. Egy perccel a főzés vége előtt beletesszük a bazsalikomot.  Ha szükséges, hígítsuk még vízzel.  Alaposan összeturmixoljuk, majd pestós pirítóssal és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Ezeket olvastad már?

Csak egy kis saláta…

vega_pokemontrainer4000

És némi szójaszószos, sült tofu. Mindennap megennénk.  Receptet nem is írok, csak itt hagyom a fotót.  Esetleg a tofu elkészítéséről:...

Kókuszos keksz (vegán)

vega_pokemontrainer4000

Megint készítettem egy tepsi női szeszélyt, a szombati vendégeink számára, és kimaradt egy kevés tészta, amelyet kókusszal és Alpro növényi...

Myprotein – a vegánokért is :-)

vega_pokemontrainer4000

Nagyon sokan kérdezik tőlem, hogy vegánként mivel pótoljuk pl. az állati fehérjét,  B12 vitamint, mennyire biztonságos ez az életmód, mit...