magdireceptek

Rántott „Robi szelet” :-)

Tegnap jártunk a Vegetárnál és -más dolgok vásárlása után – ezt kaptuk, kóstolóba.
Magyarországon a Vegetár Kft. forgalmazza, egyébként cseh gyártmány: www.robi.cz oldalon olvasható róla bővebb infó. Szójamentes búzahúsról van szó tulajdonképpen. A bundát most Marianna tanácsára másképp készítettem.

Hozzávalók:

1 tasak „Robi-Szelet”
1 dl szójaszósz
1 dl víz
só, fokhagyma,
borspótló

1 dl Yoja szójajoghurt
só, fokhagyma
15 dkg finomliszt 
15 dkg morzsa
10 dkg szezámmag
5-6 ek. 100% extra szűz olívaolaj 

Elkészítés:

A szójaszószt, a vizet és az átpréselt fokhagymát  összekevertem, és a szeleteket ebbe a páclébe tettem. Egy éjszakára a hűtőben értek össze az ízek. Majd ma hajnalban összekevertem a panírt: a Joya szójajoghurtba kevertem sót és átpaszírozott fokhagymát. A pácléből kiszedett „Robi szeleteket” előbb lisztbe, majd ebbe az öntetbe, majd szezámmaggal összekevert morzsába forgattam. Olívaolajjal kikent tepsiben sütöttem ki, kb. 15-20 perc alatt, egyszer forgattam. 

Ezeket olvastad már?

Édes-savanyú mártás – házilag

Sokkal finomabb és egészségesebb, illetve olcsóbb is mint a bolti mártás. Onnan jött az ötlet, hogy elkészítem, hogy kaptunk egy...

Cukkinis tökmag pástétom

Megérkeztünk, nagyon jó hetünk volt, remélem, a fiatalok is így látják. 🙂 Hoztunk a táborból kenyeret, így most (kb. 30...