magdireceptek

Grillezés vegánként

Itt a jó idő, nyársra fel! 🙂 Egyáltalán nincs hiányérzetünk, ezt a nyársat csipegetve. 🙂 

Hozzávalók:

16 saslik nyárs
8 szem nagyobb burgonya
4 fej lilahagyma
4 szem nagyobb paradicsom
25 dkg füstölt tofu, kör alakúra vágva
/ szójapárizsi, körökre vágva (most ez utóbbival készült)
3 gerezd fokhagyma
4 tk. házi grill fűszerkeverék*
2 tk. citromlé
*1-1 arányban kakukkfű, majoranna, bazsalikom, szárított petrezselyem, köménymag, koriander, himalaya só
Elkészítés:

A nyers zöldségeket megmossuk, a burgonyát meghámozzuk, és mindent karikákra vágunk. A tofuból 2 cm vastagságú szeleteket vágunk, majd ezekből kisebb pogácsaszaggató segítségével köröket. Grillező pálcikákra tetszőleges sorrendben felhúzzuk az alapanyagokat és olívaolajjal megkent tepsibe tesszük. Kikeverjük a grillöntetet: az olívaolajat az összezúzott fokhagymával, citromlével és a házi grill fűszerkeverékkel.  Ezzel kenjük le a zöldségeket, és grill fokozaton (vagy 170 fokon) süssük össze. 
Jó idő esetén mindezt szabad ég alatt süssük 🙂 

Ezeket olvastad már?

Rakott milánói makaróni

vega_pokemontrainer4000

Nálunk szinte mindig így, rakva készül a milánói. Ugyanúgy jártam el, mint a sima milánóinál: kifőztem a tésztát, a szószt...

Csupaszilvás vegán linzer-tallér

vega_pokemontrainer4000

Ismét lila, maradékokat felhasználó, könnyű nyári sütemény, kb. 15 perc az előkészítés, 15 perc a sütés.  Hozzávalók:50 dkg liszt (fele...

Mákos-körtés-karobos árpa

vega_pokemontrainer4000

Finom reggeli csemege. 🙂 Hozzávalók: 25 dkg árpakb.1/2 l kukoricatej 2-3 ek. nyírfacukor 1 tk.vaníliapor1 citrom héja1 bögre darált mák2...