magdireceptek

Sárgarépa-csicseriborsó fasírt

Ma petrezselymes újkrumplit készítettem rántott brokkolival, cukkinivel, salátával. De Fanni mostanában nem szereti a rántottakat (vagyis ha belegondolok, soha nem is szerette:-), így neki gyorsan odatettem főni egy kis répát, ill. volt főzve csicseri, így ebből készült pikk-pakk finom fasírt. 
Hozzávalók:
2 közepes sárgarépa
10 dkg csicseriborsó
himalaya só, bio levespor és ételízesítő – ízlés szerint
3-4 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
A sárgarépát és a csicseriborsót megfőzzük, majd összetörjük. A hagymát 2 ek. víz és olaj keverékén megpároljuk. A zabpelyhet belekeverjük és ízesítjük. Várunk 10-15 percet, majd kiformázzuk és olajjal kikent tepsiben 180 fokon megsütjük. 

Ezeket olvastad már?

Házi ketchup

vega_pokemontrainer4000

Többen kérdeztétek, hogyan készül nálunk a házi ketchup, ami aztán felhasználhat pizzához, sültekhez, salátához, főételekhez is.  Íme: Hozzávalók: 1 kg...

Zeller-karalábé raguleves

vega_pokemontrainer4000

Hétvégén kaptunk apósoméktól finom zellert és karalábét a békés megyei kertből (a karalábé a fólia alól került hozzánk:).  Így ma...

Variációk egy témára: spenót

vega_pokemontrainer4000

Kaptunk egy nagy szatyor spenótot. Holnap spenót krémlevest készítek, ma a főételünk volt spenótos, illetve egyik vacsorára spenótos-sütőtökös-céklás-tofus kölest ettünk,...