magdireceptek

Nyári padlizsános sült

Hosszú idő után visszakerült hozzánk a kölcsönadott fényképezőgép!! Így ismét jelentkezünk egy finomsággal.
Nagyon finom padlizsánt és paradicsomot kaptunk rokonainktól, így ezekből az alapanyagokból készült egy sütőben sült finomság, mellé kesudiótejfölt és rizst ettünk.

Hozzávalók:

1 nagyobb padlizsán
1 nagyobb paradicsom
10 dkg tofu (füstölt)
5 gerezd fokhagyma
bio levespor és ételízesítő – ízlés szerint
himalaya fűszersó  – ízlés szerint
4-5 ek. olívaolaj 
1 csokor petrezselyem

Elkészítés:

A padlizsánt, paradicsomot, fokhagymát, tofut felkockázzuk. Egy tepsit meglocsolunk olajjal, beletesszük a padlizsánt és a paradicsomot, majd megszórjuk a fűszerekkel. 200 fokon 15 perc alarr félkészre sütjük, ekkor adjuk hozzá a fokhagymát, tofut. Még 10 percig sütjük. A végén megszórjuk felaprított petrezselyem zölddel. Pirítós mellé, vagy rizshez, krumplihoz is tálalhatjuk. 

Ezeket olvastad már?

Burgonyás tönkölykenyér

Nagyon finom kenyér receptje alakult ki valamelyik nap a konyhámban. 🙂 A tönkölykenyér tömör szokott lenni, könnyebben szárad, de most...

Szójamajonézes padlizsánkrém

A mai nap káposztás tésztát készítettem, mivel kaptunk káposztát, és fogynia kell 🙂 (ez az utóbbi fél mondat örök szlogen...