magdireceptek

Céklás brownie (vegán, gluténmentes), epres krémmel

Egy könnyű, gyors, egészséges és finom édesség receptjét hoztam el nektek.

Hozzávalók:

40 dkg cékla (héjával együtt mérve)

10 dkg zabliszt

5 dkg mandulaliszt vagy gesztenyeliszt

5 dkg tápiókakeményítő

1 csapott ek. sütőpor

1/4 evőkanál szódabikarbóna

8 dkg friss datolya

3 ek. almaecet

2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

1%2 tk. vaníliaőrlemény

10 dkg étcsokoládé

3 dkg olvasztott kókuszolaj

1 csomag (20-25 dkg) eper

1 kis doboz növényi tejszín felverve

1 doboz növényi tejföl

Elkészítés:

Nagyon egyszerű: a céklát meghámozzuk, összedaraboljuk és megfőzzük; a datolyát egy kelyhes mixerben a vízből keveset beleöntve, annak segítségével összeturmixoljuk. A csokoládét felaprítjuk, majd a száraz összetevőket (lisztek, keményítő, sütőpor, szódabikarbóna, holland kakaópor, vaníliaőrlemény) és a nedveseket (datolyapaszta, víz, kókuszolaj, almaecet, leszűrt és összetört cékla) külön-külön összedolgozzuk, majd egybekeverjük és hozzáadjuk a felaprított csokit. Olajjal kikent tepsiben 180 fokon kb 20-25 perc alatt készre sütjük. Eközben elkésztjük a habor: növényi habot verünk fel, ebbe keverjük a növényi tejfölt és a turmixolt epret.

Tálaljuk. A tetejét nyugodtan szórjuk meg pisztáciával, dióval, mandulával, kesudióval. Jól illik hozzá.

Ezeket olvastad már?

Köszöntöm a 100. rendszeres olvasót :)

vega_pokemontrainer4000

Az elmúlt hónapban közel 10.000 oldalmegtekintés történt, és megérkezett a 100. rendszeres olvasó is! Őt  (Nagy-Szövetes Annamária – remélem, jól...

Rántott szelet és borsós köles

vega_pokemontrainer4000

Ez volt a mai ebédünk. Nagyon-nagyon finom, a paradicsomsaláta már nem fért fel a képre, azzal teljes 🙂  Hozzávalók: 8...