magdireceptek

Céklás brownie (vegán, gluténmentes), epres krémmel

Egy könnyű, gyors, egészséges és finom édesség receptjét hoztam el nektek.

Hozzávalók:

40 dkg cékla (héjával együtt mérve)

10 dkg zabliszt

5 dkg mandulaliszt vagy gesztenyeliszt

5 dkg tápiókakeményítő

1 csapott ek. sütőpor

1/4 evőkanál szódabikarbóna

8 dkg friss datolya

3 ek. almaecet

2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

1%2 tk. vaníliaőrlemény

10 dkg étcsokoládé

3 dkg olvasztott kókuszolaj

1 csomag (20-25 dkg) eper

1 kis doboz növényi tejszín felverve

1 doboz növényi tejföl

Elkészítés:

Nagyon egyszerű: a céklát meghámozzuk, összedaraboljuk és megfőzzük; a datolyát egy kelyhes mixerben a vízből keveset beleöntve, annak segítségével összeturmixoljuk. A csokoládét felaprítjuk, majd a száraz összetevőket (lisztek, keményítő, sütőpor, szódabikarbóna, holland kakaópor, vaníliaőrlemény) és a nedveseket (datolyapaszta, víz, kókuszolaj, almaecet, leszűrt és összetört cékla) külön-külön összedolgozzuk, majd egybekeverjük és hozzáadjuk a felaprított csokit. Olajjal kikent tepsiben 180 fokon kb 20-25 perc alatt készre sütjük. Eközben elkésztjük a habor: növényi habot verünk fel, ebbe keverjük a növényi tejfölt és a turmixolt epret.

Tálaljuk. A tetejét nyugodtan szórjuk meg pisztáciával, dióval, mandulával, kesudióval. Jól illik hozzá.

Ezeket olvastad már?

Trikolor saláta

vega_pokemontrainer4000

Nagyon finom nyári saláta. Hozzávalók: 1/2 kg friss paradicsom (nekünk most koktélparadicsomunk volt)1/4-ed pritaminpaprikás tofu 1 doboz Yoja szójajoghurt3-4 gerezd fokhagyma...

Medvehagymás zabfasírt

vega_pokemontrainer4000

Még talán két hétig tart a medvehagyma szezon, így egy recept erre az időszakra 🙂 Hozzávalók: 20 dkg zabpehely2 dl...