magdireceptek

Brokkolis falafel

Falafel, egy kis csavarral:

Hozzávalók:

1/2 fej brokkoli (bátrabbaknak 1 fej)

1 csicserikonzerv (40 dkg)

2 gerezd fokhagyma

1 tk. római kömény

3 ek. tahini

1 csokor koriander

só, bors

olaj a sütéshez

Elkészítés:

A brokkolit rózsáira szedjük és bő, forrásba levő vízbe dobjuk, 10 perc alatt megfőzzük, majd szárazra csöpögtetjük. A csicseriborsóról leöntjük a levet (tegyük félre, mert habként felverhető sütikbe) és aprítógépbe tesszük. Hozzáadjuk a brokkolit, a fűszereket, a tahinit és a lereszelt fokhagymát; majd pépes állagúra dolgoztatjuk a géppel. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, és egy tepsibe olajat locsolunk. Kis golyókat formázunk a masszából, és meg is locsoljuk a falafel golyók tetejét is olajjal. Kb 20 perc alatt készre sütjük.

Ezeket olvastad már?

Thai zöldséges tészta

Háttérben a konyhaablakunk 🙂  Ma szintén gyors, egytálételt: thai tésztát készítettem.  Kifőztem 1/2 kg durum makarónit, közben hasábokra vágtam 4...

Almás-mézes krémes

Hozzávalók: 25 dkg liszt8 dkg méz4 dkg kókuszolaj10 dkg nyírfacukor8 dkg zabpehelyliszt1/2 tk. szódabikarbóna1 citrom héja1 marék darált mandulakb. 1...

Kapor és gomba

Egyik délután „hazaugrottunk” Békés megyébe, drága anyósom születésnapi ajándékaként.:-) És nemcsak az otthoni kertünkből hoztunk finomságokat, hanem drágám nagynénjétől is...