magdireceptek

Vegán „mézes” sütemény

Mézes süti vegánoknak, méz nélkül? Igen! Ráadásul egy fenséges Naked Noble krémmel és aszalványokkal, olajos magvakkal bolondítottam meg. Mutatom is a receptet:

Hozzávalók:

20 dkg teljes őrlésű tönkölyliszt

20 dkg finomliszt

4 ek. datolyaszirup vagy rizsszirup

1 kk. szódabikarbóna

1 kk sütőpor

1 ek. ek frissen facsart citromlé

1 dl  olvasztott Nature Cookta kókuszolaj

2 üveg Naked Noble törökmogyorókrém

2 marék olajos mag aprítva (nálam dió és mandula fele-fele arányban)

3-4 szem datolya, felaprítva

3-4 szem aszalt barack – aprítva

Elkészítés:

A tészta alapanyagaiból lágy masszát gyúrunk. Amennyiben szükséges, adhatunk hozzá még egy kis vizet. 1 órát pihentetjük, majd két részre osztva sütőpapírral bélelt tepsibe téve  kisütjük. A töltelékhez a Naked Noble Törökmogyorókrémeket kenhető állagúra olvasztjuk. Összeaprítjuk az olajos magvakat, az aszalt gyümölcsöket és hozzáadjuk a krémhez. Eldolgozzuk és ezzel kenjük meg a két lap közötti  részt. A tetejét is megkenhetjük, illetve meglocsolhatjuk még rizssziruppal is, de ez el is hagyható. Ez a tésztarecept mézes krémesnek is kiváló, ez esetben négyfele osszuk a tésztát és négy lapot süssünk ki belőle.

Ezeket olvastad már?

Zöldbab fasírt

Kaptunk ismét egy nagy adag zöldbabot, már a mélyhűtőnk is tele van vele, aminek nagyon örülünk, hiszen szeretjük. Ma azonban...

Csicseri egytál

A gyerekek nagyon szeretik a csicseriborsót, néha makaróni szószba kerül turmixolva, néha hummuszként esszük, van, amikor pörköltnek készítem el. Ezt...