magdireceptek

Kókuszzsírban sült tepsis burgonya

Nagyon egyszerű étel, mégis sokszor elfelejtkezünk róla.

Hozzávalók:

4-5 ek. kókuszzsír
2 ek. bio levespor-és ételízesítő
2 ek. sörélesztőpehely
friss rozmaring- ízlés szerint
1 ek. fokhagymagranulátum
1 kg burgonya

Elkészítés:

A burgonyát megmossuk, hámozzuk, majd kókuszsírral megkent és vízzel meglocsolt tepsibe tesszük, ahol fólia alatt 200 fokon  20 percig sütjük. Ekkor levesszük a fóliát, ízesítjük a „vegetával”, rozmaringgal és 15 perc alatt ropogósra sütjük. Ekkor adjuk hozzá a fokhagymagranulátumot és a sörélesztőpelyhet, összekeverjük, és salátával tálaljuk. 

Ezeket olvastad már?

Kakukkfüves gombakrémleves

vega_pokemontrainer4000

A családunkban főleg férjem kedveli a gombát, így az ő kedvéért szokott készülni gombás étel. Ez a leves is neki...

Vegán májkrém

vega_pokemontrainer4000

A legegyszerűbb, szerintem legfinomabb, 10 perc alatt készíthető vega pástétomról van szó. Hozzávalók: – 3 ek. búzadara,– 4 ek. morzsa,–...