magdireceptek

Vegán kétszínes sajttorta

Hozzávalók:

Kekszes réteghez:

15 dkg csokis vegán zabkeksz

5 dkg kókuszolaj

Fehér réteghez:

25 dkg vegán mascarpone

5 dk fehér csokoládé

1,5 dl vegán habtejszín

eritrit vagy stevia – ízlés szerint

2 g agar-agar

Barna réteghez:

25 dkg vegán mascarpone

5 dk vegán nutella

1,5 dl vegán habtejszín

eritrit vagy stevia – ízlés szerint

2 g agar-agar

Elkészítés:

A kekszes alaphoz  kekszeket egy aprítógépbe tesszük és daráljuk morzsalékosra, adjuk hozzá a felolvasztott kókuszzsírt; és ha szükséges, még egy kis növényi tejet. Az így kapott masszát egy tortaformába nyomkodjuk bele és tegyük hűtőbe. Eközben a fehér réteghez olvasszuk fel 2 ek. növényi tejszínnel együtt a fehér csokit. Az agar-agart oldjuk fel 1 ek. hideg vízben és melegítsük össze, hogy feloldódjon az agar-agar por. A habtejszínt verjük fel, a mascarponéhoz pedig adjuk hozzá az eritritet vagy steviát. Mindent keverjünk össze, és oszlassuk el a kekszes alapon. 1 órára tegyük hűtőbe. A barna réteghez ugyanígy járjunk el az agar-agarral, a tejszínnel, és a mascarponéval. Mindent keverjünk össze, és színezzük a mogyorókrémmel. Kenjük az így kapott krémet a fehér rétegre. Macerásnak tűnik, de megéri. Tálaljuk sok-sok gyümölccsel.

    Ezeket olvastad már?

    Málnás kalács

    Fannus másik nagy kedvence a málna. Ez a recept Nagy Zsuzsától származik, ő tanította meg nekem elkészíteni ezt a finom...

    Csicsókás babfasírt

    Pár hete kiújult a csicsókamániám, és tessék, szombaton barátainktól kaptunk kertjükből csicsókát. 🙂 Ez a fasírt még a múlt héten...

    Játék a facebook oldalon :)

    Most érdemes lájkolni a blog facebook oldalát, mert ahogy elérjük az 1000 lájkolót, fantasztikus tej-tojás-cukormentes keksz-és sütemény ajándékcsomagot osztunk ki...