magdireceptek

Minestrone leves

Jó hírem van: hamarosan újra nyomtatjuk A főzés gyerekjáték! c. szakácskönyvet, mivel teljesen kifogyott.. Ennek örömére mutatok egy receptet belőle 🙂 
Nemsokára játék is lesz, könyvet lehet  majd nyerni 

Legyen a kezed ügyében:

1 kisebb fej póréhagyma2db közepes cukkini1 kisebb zeller2 közepes burgonya2db sárgarépa1konzerv fehérbab10dkg káposzta3ek. olívaolaj40dkg hámozott konzerv paradicsom1babérlevél1 bio leveskocka2 l víz½ csokor petrezselyem3levél bazsalikom Így készítsd el:
 A cukkinit, sárgarépát, zellert, burgonyát mosd és hámozd meg, majd kockázd fel, a káposztát mosást követően vágd fel apró csíkokra és mindezt tedd félre egy tányérban. A póréhagymát karikákra vágd fel. Tegyél egy lábasba fél liter vizet, amelyhez add hozzá az összes zöldséget, és az apróra vágott fokhagymát, sót, ételízesítőt és a babérlevelet, és 1 evőkanál olívaolajat. A zöldségeket puhulásig főzd.  Ekkor a konzervbabot öblítsd le, majd a konzervparadicsommal együtt add a megfőtt zöldségekhez, és öntsd fel a maradék vízzel. Fedő alatt forrald fel a levest, és forrástól számítva 7 percig főzd, ekkor add hozzá a maradék olívaolajat, és a felvágott friss bazsalikomleveleket. Amennyiben szükséges, ízesítsd még sóval. Kenyérrel tálald. 

Ezeket olvastad már?

Igyunk sokat a nagy melegben…

Erre a hétre is kánikulát jósolnak.  A mi kis tetőtéri albérletünk átváltozott szaunává, nap közben közel 40 fok is lehet,...

Vegán, „vajas”-meggyes keksz

Hozzávalók: 2,5 dl nyírfacukor12,5 dl liszt2 tk. vaníliás cukor40 dkg kókuszzsír1 citrom héja—meggylekvár Elkészítés: A tészta hozzávalóit kimérjük, a citrom...

Vegán gombás-zöldséges vadas

Gyermekkorom kedvenc étele…most is nagyon-nagyon szeretem. Valaki zsemlegombóccal eszi, mi azt annyira nem szeretjük, így tönköly vagy durum tésztával szoktuk...