magdireceptek

Vegan „turos taska”

Hozzávalók:

50 dkg finomliszt
10 dkg kókuszzsír
2,5 dkg élesztő
2 dl rizstej
3 ek. eritritol
1 ek. barna nádcukor
1 mk. só

15 dkg köles
5 dl rizstej
1 marék mazsola
kb. 10 dkg nyírfacukor
1 citrom leve

Elkészítés:

A lisztet és a kókuszzsírt elmorzsoljuk, a barna cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a liszthez, még édesítjük eritritollal és dagasztást követően 30 perc alatt duplára kelesztjük. Ez idő alatt elkészítjük a kölestúrót: megfőzzük a kölest, majd édesítjük, ízesítjük. Hagyjuk kihűlni. 
A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk (ujjnyi vastagságúra), kockákat vágunk belőle, megtöltjük kölestúróval, behajtjuk és lisztezett, olajozott tepsiben 180 fokon kb .30 perc alatt kisütjük. 

Ezeket olvastad már?

Spenótos-tofus rakott nokedli

Ez egy régebbi ebédünk volt, de most látom, hogy nem került még fel a blogra. Így leírom gyorsan: 1 kg...