magdireceptek

„Tejfölös” karalábéleves (vegán)

Múlt héten szabadságon voltunk, anyósoméknál. És ott bizony, már érik a paprika (fólia alatt, bio:-), hagyma, karalábé, szamóca és még 1-2 finomság. Így ma zsenge karalábéból készítettem levest, melyet napon aszalt paradicsomos kenyérkével ettünk. Nálunk nagy kedvenc 🙂 

Hozzávalók:

4 közepes fej karalábé
1 fej vöröshagyma
1 nagyobb burgonya
2 ek. olívaolaj (napraforgó olaj)
2 ek. víz
1 csokor petrezselyem
gyógynövényes fűszersó – ízlés szerint
bio levespor és ételízesítő – ízlés szerint
3 ek. rizsliszt
1 doboz szójadresszing (növényi tejszín)

Elkészítés: 

A hagymát felkockázzuk és olaj+ víz keverékén megpároljuk. Eközben felkockázzuk a karalábét és a burgonyát. Hozzáadjuk a levesalaphoz, fűszerezzük és közel puhára főzzük. Ekkor felengedjük még tetszőleges mennyiségű vízzel, majd a lisztet kikeverjük a dresszinggel (tejszínnel) és hozzáöntjük. Összeforraljuk és összevágott petrezselyemlevéllel ízesítjük. 

Ezeket olvastad már?

Tofu-brokkoli konfúziós egytál

Nagyon szeretjük a marinált tofut, magában, pástétomnak vagy fasírtnak elkészítve, rántva, önmagában vagy szójaszósszal pirítva, bundázva, bárhogyan. Épp csak édességet...

Nyári mediterrán party-falatok :-)

Megmaradt 2 db főtt krumplink (tegnap este krumplis-„túrós” fánkot készítettem, sajnos fotó nem készült, mert nagyon éhesek voltunk), ill. tofus-aszalt...

Kukoricás-újhagymás rizsfasírt

Maradt egy tál kukoricás-petrezselymes jázminrizs, amit a második nap már nem volt kedvünk megenni, így egy főzelék mellé fasírtot készítettem...