magdireceptek

Tepsiben sült pikáns csicseri és karfiol

Nagyon finom csemege – akár magában is, de egy hozzá kifőzött ízesített, pikáns rizzsel, bulgurral, vagy pl. paradicsomszószos tésztára téve finom ebéd válhat belőle.

Hozzávalók:

30 dkg (főtt, konzerv) csicseriborsó

1/2 fej nyers karfiol

4 ek. olívaolaj

ízlés szerint: só, római kömény, kurkuma, füstölt paprika, gyömbér, korianderzöld

Elkészítés:

A csicseriborsókonzervet leszűrjük, alaposan lecsöpögtetjük. Az olajat belelocsoljuk a tepsibe, majd rászórjuk a csicserit és a megmosott, rózsáira szedett, apróra vágott karfiolt. Megszórjuk a fűszerekkel, bele is keverjük azokat, majd 200 fokon kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. Időközben forgassuk, hogy ne égjen le. A karfiolt össze is turmixolhatjuk a végén és majonéz hozzáadásával finom mártogatós vagy szendvicskrém készülhet belőle.

Ezeket olvastad már?

Szilvás-mákos kukoricakása

vega_pokemontrainer4000

A mélyhűtőnkben még elég sok szilva van, és mivel még a tavaly elrakott szilvabefőttből is van pár üveg, ezért mostanában...

Répás-krumplis káposztafőzelék

vega_pokemontrainer4000

Ez a tegnapi ebédünk volt, egy finom répafasírttal.  Hozzávalók: 1/2 fej édeskáposzta2 nagyobb krumpli1 nagyobb sárgarépa1 fej vöröshagyma 1 l...

Vega-Farm finomságok

vega_pokemontrainer4000

Írtam már nektek a Vega-Farm termékeiről, de most – húsvét közeledtével – ismét szeretném ajánlani nektek ezeket a finomságokat.  Már...