magdireceptek

Tepsiben sült pikáns csicseri és karfiol

Nagyon finom csemege – akár magában is, de egy hozzá kifőzött ízesített, pikáns rizzsel, bulgurral, vagy pl. paradicsomszószos tésztára téve finom ebéd válhat belőle.

Hozzávalók:

30 dkg (főtt, konzerv) csicseriborsó

1/2 fej nyers karfiol

4 ek. olívaolaj

ízlés szerint: só, római kömény, kurkuma, füstölt paprika, gyömbér, korianderzöld

Elkészítés:

A csicseriborsókonzervet leszűrjük, alaposan lecsöpögtetjük. Az olajat belelocsoljuk a tepsibe, majd rászórjuk a csicserit és a megmosott, rózsáira szedett, apróra vágott karfiolt. Megszórjuk a fűszerekkel, bele is keverjük azokat, majd 200 fokon kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. Időközben forgassuk, hogy ne égjen le. A karfiolt össze is turmixolhatjuk a végén és majonéz hozzáadásával finom mártogatós vagy szendvicskrém készülhet belőle.

Ezeket olvastad már?

Spárgakrémleves

vega_pokemontrainer4000

Szeretjük a spárgát. Sajnos mivel fás volt, és sokat ki kellett vágni belőle, nem mutatott jól; levest készítettem.   Megpároltam...

Szójaszószos tofu

vega_pokemontrainer4000

Nagy kedvencünk lett, mert nagyon gyorsan elkészül és fehérjedús, egészséges finomság, ráadásul mindhárman nagyon szeretjük. Így heti egyszer biztosan elkészül,...