magdireceptek

Zablisztes vegán epertorta

Hozzávalók:

30 dkg zabliszt
0,5 tk. sütőpor

0,5 tk. szódabikarbóna

2 lenmagtojás (2 ek. lenmagpehely, 2 ek. víz)

4 dl növényi tej

13 dkg olaj vagy növényi margarin

10 dkg barnacukor

ízlés szerint vanília

A krémhez:

1 doboz növényi mascarpone

4 dl növényi tejszínhab

25 dkg natúr tofu

1 citrom leve

1 citrom héja

bármilyen gyümölcs

Elkészítés:

A tésztához külön-külön összekeverjük a száraz és a nedves alapanyagokat, majd egymással alaposan összedolgozzuk őket. 180 fokon kb. 20-25 perc alatt kisütjük. A krémhez a habot felverjük, majd a mascarponet a citromlével, citromhéjjal és a kockákra vágott tofuval aprítógépbe tesszük és alaposan összeturmixoljuk. A habot ekkor adjuk hozzá. Tetszés szerint édesítsük, nekünk a hab édessége elegendő.

Hűtőbe tesszük. A kisült piskótát kihűtjük, felvágjuk, megtöltjük a krémmel és a friss, megmosott gyümölcsökkel.

Behűtve meleg, nyári napokon tálalhatjuk is 😉

Ezeket olvastad már?

Lime-os, meggyes tejberizs-desszert

Ismét egy könnyed nyári csemege. Hozzávalók:  20 dkg vegán tejberizs10 szem babapiskóta1/2 kg magozott meggy3 lime héja és leve5 dkg...

Sült, fűszeres sütőtök

Próbáltátok már a sütőtököt máshogyan is elkészíteni? Én nagyon szeretem sósan: pl. krumplipürébe keverve, fasírtnak vagy salátának elkészítve. Most azt...