magdireceptek

ZÖLD-ség leves

Hozzávalók:

1 db póréhagyma

3 gerezd fokhagyma

2 szem krumpli

1 fej brokkoli

8-10 friss spenótlevél

1 marék mirelit borsó

1 csokor petrezselyem

2 tk. olívaolaj

4 dl szójatej (natúr) – kevésbé bátraknak növényi főzőtejszín vagy növényi tejföl

5 dl víz

vegeta, só

Elkészítés:

Ez a leves haladóknak szól :-D, nálunk pl. a gyerekeknek nem ízlett sajnos. Pedig a smoothie-t szeretik, és abban is van spenótlevél meg friss zöldek. Nem baj, volt B terv, nekik zöldségkrémleves készült, ezt csak kóstoltattam.

Nagyon egyszerű az elkészítése: a felaprított póréhagymát olaj és víz keverékén megpároljuk, majd beletesszük a meghámozott, felkockázott krumplit, a rózsáira szedett brokkolit, a friss, megmosott spenótleveleket, a mirelit borsót és vízzel felöntjük. Ízesítjük: só, vegeta, fokhagyma, ki mit szeret (én borsot igyekszem nem használni, borsikafű van helyette itthon). Fedő alatt főzzük és amikor majdnem készen van, felöntjük natúr szójatejjel ( vagy a hozzávalóknál megadott alternatívákkal), hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet. Puhára főzzük, majd összebotmixerezzük. Frissen tálaljuk, lencsechips-et szoktunk a gyerekekkel beletenni.

Ezeket olvastad már?

Forró leves hideg tavaszi napokra

Egy finom gomba krémleves receptet hoztam nektek, mivel nálunk lehűlt az idő, ezzel kedveskedtem a férjemnek – gyerekek nagy bánatára,...

Metélőhagymás-magvas expressz pogácsa

Tegnap este „pogácsás hangulatom”  volt, ezt készítettem. Időm viszont kevésbé volt, így  expressz változat mellett döntöttem.  🙂 Hozzávalók (2 nagy...