magdireceptek

Édesburgonyás szendvicskrém

(Tojáspástétom alternatívája lehet húsvétkor)

Hozzávalók:

50 dkg édesburgonya

10 dkg pirított kesudió

2 szál újhagyma

3 ek. napraforgóolaj

1 ek. szójaszósz

15 dkg marinált tofu

chilipehely- ízlés szerint

(fekete só – opcionális)

Elkészítés:

A meghámozott és feldarabolt édesburgonyát olajjal kikent tepsiben 180 fokon megsütjük (kb. 10 perc). A kesudiót olaj nélküli serpenyőben megpirítjuk és kávédarálón vagy diódarálón ledaráljuk. A marinált tofut nagyon apróra összevágjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. Ezután mindent összekeverünk: a kihűlt és összenyomkodott édesburgonyát, a ledarált kesudiót, a felaprított tofut, újhagymát. Végül sózzuk, chilipehellyel ízesítjük. Ha adunk hozzá egy kis folyadékot (pl. vizet), mártogatósnak is finom, de tésztával is összekeverhetjük vagy bővíthetjük (növényi) majonézzel is. Sőt, ha fekete sót adtok hozzá, az tojásos ízt ad neki, azaz tojáskrém helyettesítő is lehet 😉

Ezeket olvastad már?

Vacsorára tepsis krumpli lecsóval

Az ebédről megmaradt lecsóhoz (persze kolbász már nem maradt a lecsóban:) kifőztem egy kis krumplit, majd kevés olajon tepsiben megpirítottam,...

Narancsos linzer (alaprecept)

A recept siccikétől származik, itt-ott módosítottam rajta.  Hozzávalók: 20 dkg teljes kiőrlésű liszt20 dkg finomliszt25 dkg kókuszolaj10 dkg cukor1 narancs...