magdireceptek

Barnarizs fasírt

Hozzávalók:

40 dkg barnarizs
20 dkg sárgarépa, zeller, karalábé – vegyesen
4 ek. csicseriborsóliszt 
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
2-3 ek pirospaprika

fűszerek: majoranna, kömény, paprikakrém, borsikafű, só, vegamix, petrezselyem – ízlés szerint

olaj a sütéshez

Elkészítés:

A rizst sós vízben kifőzzük.  A zöldségeket megpucoljuk, majd felaprítjuk és kevés olaj és víz keverékén megfőzzük-dinszteljük. A hagymát is meghámozzuk, felaprítjuk és megpároljuk. A leszűrt zöldségekhez hozzáadjuk a kifőtt rizst, a megfőtt hagymát, és botmixerrel pürésítjük. Ekkor adagoljuk hozzá a csicseriborsólisztet (otthon,  kávédarálóval készítem, nyers csicseriborsóból). Ízlés szerint fűszerezzük, majd kiolajozott tepsibe téve kisütjük. (180-190 fokon, kb. 35 perc alatt).  

    Ezeket olvastad már?

    Zellerpástétom

    vega_pokemontrainer4000

    Gyors, faradt esti kep 🙂 Egyik mindenünk a zeller :). Ezért régóta tervezem, hogy pástétomot készítek majd belőle, ma volt...

    Tavaszi trikolor lasagne

    vega_pokemontrainer4000

    Tegnapról maradt spenót, ill. vettem durum lasagne tésztát, hihetetlenül olcsón (190 Ft/fél kg). Így nem volt kérdés, mit főzök tegnap...

    Vegán ribizlis muffin

    vega_pokemontrainer4000

    Régen volt muffin recept, most következik egy. Eddig bírták a ribizlik a mélyhűtőben 🙂 A recept Steiner Kristóf klasszikusa nyomán...