Hozzávalók:
40 dkg barnarizs
20 dkg sárgarépa, zeller, karalábé – vegyesen
4 ek. csicseriborsóliszt
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
2-3 ek pirospaprika
fűszerek: majoranna, kömény, paprikakrém, borsikafű, só, vegamix, petrezselyem – ízlés szerint
—
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A rizst sós vízben kifőzzük. A zöldségeket megpucoljuk, majd felaprítjuk és kevés olaj és víz keverékén megfőzzük-dinszteljük. A hagymát is meghámozzuk, felaprítjuk és megpároljuk. A leszűrt zöldségekhez hozzáadjuk a kifőtt rizst, a megfőtt hagymát, és botmixerrel pürésítjük. Ekkor adagoljuk hozzá a csicseriborsólisztet (otthon, kávédarálóval készítem, nyers csicseriborsóból). Ízlés szerint fűszerezzük, majd kiolajozott tepsibe téve kisütjük. (180-190 fokon, kb. 35 perc alatt).