magdireceptek

Barnarizs fasírt

Hozzávalók:

40 dkg barnarizs
20 dkg sárgarépa, zeller, karalábé – vegyesen
4 ek. csicseriborsóliszt 
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
2-3 ek pirospaprika

fűszerek: majoranna, kömény, paprikakrém, borsikafű, só, vegamix, petrezselyem – ízlés szerint

olaj a sütéshez

Elkészítés:

A rizst sós vízben kifőzzük.  A zöldségeket megpucoljuk, majd felaprítjuk és kevés olaj és víz keverékén megfőzzük-dinszteljük. A hagymát is meghámozzuk, felaprítjuk és megpároljuk. A leszűrt zöldségekhez hozzáadjuk a kifőtt rizst, a megfőtt hagymát, és botmixerrel pürésítjük. Ekkor adagoljuk hozzá a csicseriborsólisztet (otthon,  kávédarálóval készítem, nyers csicseriborsóból). Ízlés szerint fűszerezzük, majd kiolajozott tepsibe téve kisütjük. (180-190 fokon, kb. 35 perc alatt).  

    Ezeket olvastad már?

    Húsvétra megérkezik Az ősz ízei!

    Eljött a pillanat, hogy A tavasz ízei, A tél ízei és A nyár ízei vegán szakácskönyvek után megjelenik a könyvsorozat...