Hozzávalók:
10 dkg zabpehely
10 dkg mandula / dió / bármilyen olajos mag
10 dkg aszalt gyümölcs (elhagyható)
8 dkg agavé szirup / méz
5 dkg eritrit
8 dkg kókuszolaj
1 ek. cukormentes Vegasziget sárgabarack lekvár
2-2 ek. chiamag, lenmagpehely, szezámmag (ízlés szerint)
2 ek. barna rizsliszt /zabliszt
–
1 tábla étcsokoládé
Elkészítés:
A kókuszolajat, mézet (szirupot), lekvárt összemelegítjük, majd hozzáadjuk a többi alapanyagunkat is (a diót én most darálva adtam hozzű). Sütőpapírral kibélelt tepsibe teszünk kis gombócokat, amelyeket kilapítunk, majd tetszőleges formát formázunk belőlük. 170 fokon kb. 15-20 perc alatt kisütjük. Szintén tetszés szerinti formában cukormentes étcsokoládéba mártjuk.