Kicsit meredeknek hangzik…de finom. Aki nem szereti amúgy a hajdinát, az is kóstolja meg. Vagy adjon hozzá másfajta csírát. 😀 Nem vagyok egy csíráztatóbajnok, de Gitta tanácsait követve sikerrel jártam. 🙂
Hozzávalók:
6 pirosretek
1 csokor kapor
1 ek. citromlé
só
3 ek.olívaolaj
1 gerezd fokhagyma (nálunk friss fokhagyma zöldje a kertből)
szezámmag, hajdinacsíra
Elkészítés:
A retkeket megmossuk és gyufaszál alakúra felvágjuk, besózzuk, majd pár perc múlva kinyomkodjuk. Eközben elkészítjük az öntetet: a kaprot felaprítjuk, és belekeverjük az olajba, hozzáadjuk a citromlevet, az összenyomott fokhagymát. Tálalás előtt öntjük a salátára, és megszórjuk szezámmaggal, hajdinacsírával
.