magdireceptek

A milánói revolúciója

A gyerekek nagy kedvence a milánói makaróni. Kb két hetet bírnak ki nélküle. 😀 mi már kevésbé kívánjuk, így kis időráfordítással nekünk, szülőknek más készült. 

Hozzávalók:

1 üveg paradicsomszósz
1 konzerv csicseriborsó
1 ek. olívaolaj
víz
só, cukor
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
bazsalikom, majoranna
teljesőrlésű tészta
4 nagyobb sárgarépa
1 doboz Dr Oetker vegán tejföl
10 dkg növényi sajt

Elkészítés:

Először meghámozzuk a sárgarépákat, uborkareszelőn leszeleteljük, majd egy olajozott tepsibe téve megsózzuk, kevés vizet adunk hozzá, és 200 fokos sütőben megpároljuk, ill ha elpárolgott a víz, pirítjuk. Eközben a hagymát megpároljuk, majd hozzáadjuk a csicseriborsót, fűszerezzük, és beleöntjük a paradicsomszószt. Amennyiben szükséges, vízzel hígítjuk. Összefőzzük, majd összeturmixoljuk. Nálunk ez a milánói szósz, melyet a tésztára teszek a gyerekeknek. Magunknak egy jénait kiolajoztam, beletettem a sárgarépa harmadát, majd a kifőtt tészta és a mártás felét. Megkenjük a vízzel hígított növényi tejföllel, majd ismét répa, tészta, mártás következik, melyeket a  megmaradt répával terítünk be és rákenjük a megmaradt növényi tejföl felét, rászórjuk a reszelt növényi sajtot, meglocsoljuk egy kevés olajjal, megszórjuk friss bazsalikom levéllel és 180 fokos sütőben összesütjük.  

Ezeket olvastad már?

Hamarosan megjelenik A tavasz ízei

vega_pokemontrainer4000

Többen érdeklődtetek, hogy mikor jelenik meg A tél ízei vegán szakácskönyv folytatása. Nos, úgy néz ki, 3 héten belül kapható...

Csőben sült babos palacsinta

vega_pokemontrainer4000

Nálunk ha palacsinta kerül az asztalra, ünnepnap van 🙂 Így tegnap és ma is ünnepeltünk 🙂 Hozzávalók a palacsintához: 1...