magdireceptek

Tofuburger

Hamburgert ettünk volna, de nem volt időm bucit is sütni, így most egy császárzsemlébe rejtettük a finom tofuból készült fasírtot, illetve zöldségeket.  Így most csak a „hamburger „nem”hús” receptjét osztom meg veletek. 

Hozzávalók (6 db lett belőle) :

1 csomag marinált tofu
1 csokor petrezselyem  ízlés szerint metélőhagyma
3 gerezd fokhagyma
1/2 kisebb cékla
2 lenmagtojás
(2 ek lenmagpehely, 4 ek. víz)
zabpehely – amennyit felvesz (kb 3-4 ek.)
köménymag
vegeta
pirospaprika

Elkészítés:

A tofut villával összetörjük, majd hozzáadjuk a  lenmagtojást, fűszereket, a céklát meghámozzuk, lereszeljük, és kinyomkodjuk a levét. ezt a levet beletesszük, majd alaposan összedolgozzuk, és  fasírtokat formálva olajozott tepsiben 180 fokon kb. 30 perc alatt egyszer megforgatva kisütjük azokat. 

Ezeket olvastad már?

Cukkinis, padlizsános „pizza-melegszendvics”

Ma délben cukkinis-padlizsános -fokhagymás paradicsomszósszal elkészített tésztát ettünk. Kevesebb tésztát főztem, így kimaradt egy adag szósz. Vacsorára nem sült ki...

ZÖLD-ség leves

Hozzávalók: 1 db póréhagyma 3 gerezd fokhagyma 2 szem krumpli 1 fej brokkoli 8-10 friss spenótlevél 1 marék mirelit borsó...

Datolyás kölessel töltött alma

Finom kis reggeli csemege. Hozzávalók – 2 személynek: 6 db alma10 dkg kölesvíz  10 szem datolya3 ek. méz1 citrom héja1...