magdireceptek

Spenótos-tofus rakott nokedli

Ez egy régebbi ebédünk volt, de most látom, hogy nem került még fel a blogra. Így leírom gyorsan:
1 kg spenótból sűrűbb mártást készítettem, ezen a módon 
Eközben vegán nodelit készítettem, így
Ezután jött a pakolás: egy tepsibe olívaolajat kentem, erre tettem a nokedli felét, majd a spenótot + reszelt tofut, utána egy kevés olaj, majd ismét nokedli, spenót, tofu került. A tetejére morzsát és lenmagot szórtam, kevés olajat öntöttem és összesütöttem. Finom ebéd volt. 🙂 

Ezeket olvastad már?

Almás-mézes krémes

Hozzávalók: 25 dkg liszt8 dkg méz4 dkg kókuszolaj10 dkg nyírfacukor8 dkg zabpehelyliszt1/2 tk. szódabikarbóna1 citrom héja1 marék darált mandulakb. 1...

Szójamajonézes burgonya-avokádósaláta

Nagyon szeretjük a majonézes burgonyasalátát, és erről vegánként sem kell lemondanunk!:) Hozzávalók: 0,5 kg burgonya1 nagyobb avokádó1 lila hagyma—8 dl szójadresszing2-3...

Kesutejfölös káposzta-répasaláta

Mártitól, egyik kedves ismerősünktől kaptam az ötletet. Ő sima tejföllel készíti, de gondoltam, miért ne lehetne vegánosítani. Kukoricás rizst és...