magdireceptek

Vegán „sajttorta”

Méltó desszert lehet a karácsonyi asztalon – már, ha addig marad belőle 😀

Hozzávalók:

A vegán csokis brownie -piskótához:

1 csésze liszt

1/2 csésze barnacukor (vagy bármilyen más cukor)

0,5 tasak sütőpor

1 csipet szódabikarbóna

0,5 csésze holland kakaó

0,5 tábla étcsokoládé

5 ek. kókuszolaj

langyos víz

A krémhez:

30 dkg kesudió, este beáztatva

1 citrom leve

15 dkg olvasztott kókuszolaj

5 csomag vaníliás cukor

5 ek. cukor

2 dl Hulala tejszín felverve

Elkészítés:

A tésztát készítjük el először: a száraz és a nedves alapanyagokat külön-külön összekeverjük, és annyi langyos vízzel hígítjuk, hogy puding állagú tésztát kapjunk. 180 fokon 15-20 perc alatt összesütjük. Most tortaformát sütöttem, és miután kihűlt, kettévágtam.

A krémhez előző este beáztatjuk a kesudiót. Másnap aprítógépbe tesszük és összeaprítjuk a kesudiót. Amennyibne botmixerünk van, a megolvasztott kókuszolajjal, citrom levével együtt turmixoljuk össze. A Hulala tejszínt felvetjük és óvatosan hozzákeverjük. A krém egyharmadát külön vesszük és ízlés szerint holland kakaót, ill. egy tábla csokit olvasztunk hozzá, összekeverjük. A krém 2/3-ad részét pedig meghagyjuk fehérnek. Tetszés szerint rétegezzük.

Ezeket olvastad már?

Kukoricakása-másképpen :)

A kukoricakásáról már írtam, ma csak más tálalási javaslat jutott eszembe reggelinknél, ezért készült a fotó.  A kukoricakását, miután megfőtt,...

Nyers nap és a tegnapi lencsepástétom :)

Amikor tehetjük, sok nyerset eszünk, de arra gondoltunk, idén hetente-kéthetente, ahogy jólesik, vagy ahogy „kijön”, nyers napot tartunk. Fontos, hogy...