magdireceptek

Vegán „sajttorta”

Méltó desszert lehet a karácsonyi asztalon – már, ha addig marad belőle 😀

Hozzávalók:

A vegán csokis brownie -piskótához:

1 csésze liszt

1/2 csésze barnacukor (vagy bármilyen más cukor)

0,5 tasak sütőpor

1 csipet szódabikarbóna

0,5 csésze holland kakaó

0,5 tábla étcsokoládé

5 ek. kókuszolaj

langyos víz

A krémhez:

30 dkg kesudió, este beáztatva

1 citrom leve

15 dkg olvasztott kókuszolaj

5 csomag vaníliás cukor

5 ek. cukor

2 dl Hulala tejszín felverve

Elkészítés:

A tésztát készítjük el először: a száraz és a nedves alapanyagokat külön-külön összekeverjük, és annyi langyos vízzel hígítjuk, hogy puding állagú tésztát kapjunk. 180 fokon 15-20 perc alatt összesütjük. Most tortaformát sütöttem, és miután kihűlt, kettévágtam.

A krémhez előző este beáztatjuk a kesudiót. Másnap aprítógépbe tesszük és összeaprítjuk a kesudiót. Amennyibne botmixerünk van, a megolvasztott kókuszolajjal, citrom levével együtt turmixoljuk össze. A Hulala tejszínt felvetjük és óvatosan hozzákeverjük. A krém egyharmadát külön vesszük és ízlés szerint holland kakaót, ill. egy tábla csokit olvasztunk hozzá, összekeverjük. A krém 2/3-ad részét pedig meghagyjuk fehérnek. Tetszés szerint rétegezzük.

Ezeket olvastad már?

Karalábé rakottas

vega_pokemontrainer4000

Sajnos tegnap sem volt idő fényképezni (férjem másoddiplomás szokásos havi képzésén ült, 8-tól 8-ig), pedig annyi finomság készült mostanában (pl....

Vegán, cukormentes hókifli

Magdi

Itt a december és az első, Facebook-on megígért recept is: a hókifli. Egyszerűen, gyorsan elkészül, mi szeretjük szilvalekvárral, de mákkal...

Tavaszi tekercs télen

vega_pokemontrainer4000

Nagyon szeretjük, télen is. 🙂 Hozzávalók a tésztához: 15dkg liszt 2 ek. rizsliszt  3dl víz 3ek. olívaolaj 2 tk. só...