magdireceptek

Paprikás-fokhagymás miniperec

Nagyon finom, magában, de 1-1 leves vagy saláta mellé is.

Hozzávalók:

1 kg liszt (fele teljes kiőrlésű, fele finomliszt)
5 dl víz
1,5 dl olívaolaj
5 dkg élesztő
2 ek. só
1 ek. cukor

10 gerezd fokhagyma
1 dl olívaolaj
2-3 ek. pritaminpaprika lekvár

Elkészítés:

Az élesztőt kevés cukros vízben felfuttatjuk, ill. a tészta többi összetevőjéből tésztát dagasztunk. 30 perc kelesztés után újragyúrjuk, majd ismét 30 percig kelesztjük. Majd 50 részre szedjük (kb. 50, nem kötelező számolni :-), és kis „kígyókat” gyúrunk, amelyekből perecet formálunk. 
Az alábbival kenjük meg: egy mély tálba öntünk olívaolajat, ebbe belekockázzuk a fokhagymát, ill. beletesszük a pritaminpaprika lekvárt. Mindezt összeturmixoljuk és rákenjük a perecek tetejére. Így is még 10 percig kelesztjük, majd 150 fokon kb. 20-30 perc alatt kisütjük őket. Garantált a siker 🙂 

Ezeket olvastad már?

Fűszeres-bundás sárgarépagolyók

A zöldségek bundában történő kisütése remek alkalom arra, hogy a „nemszeretem zöldségeket” megetessük gyermekünkkel. Nos, ez a recept is ilyen...

Tofus brokkolipástétom

Ismét pástétomot hoztam, mert főtt ételt csupa olyat eszünk, ami már fent van a blogon (heti ebédjeink vasárnaptól: thai tészta...