magdireceptek

Diós-almás papucs

Ez csak a fele…:)

Ma este férjem kollégáival tart megbeszélést nálunk. Erre az alkalomra még hajnalban sült ez a diós papucs (csak most, ebédszünetben van időm feltenni:), mivel az egyik „részt vevő” kedvence ez a süti (legalábbis a múltkori, mákos-málnás verzió nagyon ízlett neki). Mivel a mákdarálás hosszabb folyamat, ezért most dióval és almával készítettem.

Hozzávalók:

Leveles tészta (most idő híján sajnos bolti, 1 csomag),
kb. 25 dkg dió,
2 db alma,
kis méz,
mazsola,
kukoricatej.

A leveles tésztát előző este kiengedtem és a diót megdaráltam. 
Így ma kb. 5 perc alatt a dióhoz öntöttem kukoricatejet, mazsolát és mézet, ill. reszelt almát is tettem hozzá,  keményebb massza lett, és „felrottyantottam”. Miközben rottyant egyet, kinyújtottam a tésztát (teljes kiőrlésű lisztet tettem alá és fölé is, így ez is kicsit került bele), és nagy csíkokra, majd ezeket kis kockákra vágtam. A kockák közepére tettem a diós masszát, és két oldalról ráhajtottam a tésztát. A szélére is raktam almát. Betettem a sütőbe, és kb. 20 perc múlva kivettem (közepes lángon sült). 30 db lett belőle. 

Ezeket olvastad már?

Chilis babos palacsinta

Ebéd 5 perc munkával? Igen! (Amennyiben előkészítettük a palacsintákat előző nap , illetve van a kamránkban házi, esetleg bolti chilis...