magdireceptek

Tél végi saláta

Többen kérdezitek, milyen salátát eszünk, vagy mit kenünk a kenyérre. Nos, a saláta és a pástétom is szinte mindig a maradékokból vagy éppen ami van, abból készül, egy kis csavarral. Ennek a salátának alapja a Kidney bab (más hüvelyes növény is remek, vagy helyette tofu), egy kis kukorica a mélyhűtőből (saját eltevés), friss zöldség: ezúttal paradicsom, lilahagyma, friss petrezselyemzöld és olívaolaj, só. Sokszor gabona is kerül bele. Azért leírom a pontos adagokat is:

Hozzávalók:

1 konzerv Kidney bab

15 dkg kukorica

1 fej lilahagyma

25 dkg koktélparadicsom

1 csokor metélőpetrezselyem

2-3 ek. olívaolaj, citromlé, só – ízlés szerint

Elkészítés:

Kibontunk, leszűrünk, pucolunk, felvágunk, öntünk, felvágunk, facsarunk, szórunk, keverünk. És ehetjük is 😉

Ezeket olvastad már?

Vegán tejberizs

vega_pokemontrainer4000

Ismét rizs, csak most édesen 🙂 Ki hogy készíti? Nálunk néha így készül: Hozzávalók: 1 bögre rizs3 bögre növényi tejvanília,...

Paradicsomleves gazdagon

vega_pokemontrainer4000

Érdekes, és finom leves. Hozzávalók:1/2 kg vegyes mirelit zöldség (mélyhűtő ürítés céljából :-),lehet friss karfiol, cukkini, sárgarépa, zöldbab1 l paradicsomlé3-4...

Indiai padlizsánragu

Magdi

Van egy kedves indiai ismerősöm, ezt a receptet egyszer tőle tanultam. Hozzávalók: 50 dkg padlizsán 1 teáskanál kurkuma 1 teáskanál...