magdireceptek

A 2 perc alatt készíthető pástétom – tofukőrözött

Lakóhelyünkön, Vácon készítik a tofut. Mivel egészséges és nagyon szeretjük, sokszor szoktunk venni. 

(Mélyhűtőbe téve akár hónapokig is eláll)
Főzelékekbe habarásalapnak (tejföl helyett), vagy levesekbe szintén tejföl helyett szoktam tenni. 
És túró helyett is ezt használom. Nagyon egyszerű, gyors és finom pástétom készíthető belőle így:
Hozzávalók:
1 db füstölt tofu,
1/2 fej (lila)hagyma,
kb. 3 gerezd fokhagyma,
1/1 pritaminpaprika,
kömény,
só,
olivaolaj. 
Elkészítés:
A nyáron eltett pritaminpaprikát kiveszem a mélyhűtőből és apróra vágás után olivaolajon wok-ban kicsit megpirítom. Közben egy mély tálba a tofut felszeletelem, sóval megszórom, beleteszem a fokhagymagerezdet (egészben), a köménymagot. Ha megpirult a paprika, beleöntöm olajjal együtt a tofus tálba. És összebotmixerezem 🙂 A végén adom hosszá az apróra vágot (lila)hagymát. 

Ezeket olvastad már?

Málnás kalács

Fannus másik nagy kedvence a málna. Ez a recept Nagy Zsuzsától származik, ő tanította meg nekem elkészíteni ezt a finom...

Rakott kelbimbó (vegán)

Igazi téli finomság ebédre. 🙂Hozzávalók:1 kg kelbimbó20 dkg jázminrizspóréhagyma – ízlés szerint6 dl szójatejszín2 ek. sörélesztőpehely4-5 ek. kenyérmorzsa3-4 ek. olajhimalaya...

Sárgaborsó kremleves

Nagyon szeretjük a sárgaborsót, főzelékként, hagyományos levesként, de fasírtot és kenyérre kenhető pastétomot is készítettem már belőle. Most pedig egy...