magdireceptek

Sütőtökös-rozmaringos tészta

Nagyon finom és laktató egytálétel. Egy baja van:  nehezen lehet abbahagyni. 🙂

Hozzávalók:

25 dkg sütőtök
1 fej lila hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
4-5 tk. rozmaring
2 ek. 100% extra szűz olívaolaj 
só – ízlés szerint
3-4 tk. Vegamix / Reform Vito ételízesítő / Naturella vegeta
kb. 2 dl víz
2 dl növényi tejszín
3 ek. sörélesztőpehely 
2 ek. kukoricakeményítő

25 dkg bio tönköly háromszínű kagylótészta
1-2 ek. tökmagolaj

Elkészítés:

A lila hagymát felkockázzuk, majd az olaj és víz keverékén megpároljuk. Eközben a sütőtököt is megpucoljuk és egyenlő nagyságú kockákra vágjuk. A megpárolódott hagymához hozzáadjuk a sütőtököt, sóval, rozmaringgal, ételízesítővel és széttört fokhagymával ízesítjük. Felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Félkeményre főzzük, majd a keményítőt egy kevés vízzel kikeverjük, hozzáadjuk a tejszínt, és kb. 5 dkg-nyi főtt sütőtököt, amelyet a tejszínes-keményítős öntetbe beleturmixolunk, ez is finom ízt és sűrű krémes állagot kölcsönöz majd az ételünknek, és mindezt beleöntjük. Ezzel összefőzzük. Ekkor adjuk hozzá a sörélesztőpelyhet, melyet 1-2 percig még főzünk és máris készen vagyunk 🙂 Tönköly vagy durum tésztával tálaljuk. 
TIPP: Tökmagolajjal meglocsolva tálaljuk. 

Ezeket olvastad már?

Pizzás táska

Ma pizzás táskát készítettem, sok-sok salátával ettük (amiben volt gyufaszál alakú retek, uborka, kaliforniai paprika és hozzá szezámöntet). Hozzávalók: 500...

Lime-os, meggyes tejberizs-desszert

Ismét egy könnyed nyári csemege. Hozzávalók:  20 dkg vegán tejberizs10 szem babapiskóta1/2 kg magozott meggy3 lime héja és leve5 dkg...

4. heti menü

Bocsánat, kicsit csúszva írom a menüt, de ami késik, nem múlik 🙂 de jó hír, hogy itt a tavasz 🙂 ...