magdireceptek

Vegán, tepsiben rántott cukkini

Rántott cukkini
A vegán cukkini három dologban különbözik a megszokottól: nem fehér, hanem rostban gazdag (és ezért emésztést javító) teljes kiőrlésű lisztet használok, tojást viszont nem használok, és nem serpenyőben, hanem tepsiben sütöm.  A teljes kiőrlésű lisztbe keverek vizet, hogy sűrű massza legyen belőle, sót is teszek bele, ill. most egy kis fokhagymát is nyomtam bele. Ebbe forgatom bele a szeletelt, nyers és vizes cukkinit, majd ezután morzsába forgatom (most nem volt szezám-és lenmag otthon, ha van, akkor a morzsába ezt is szórok), és kiolajozott tepsibe helyezem. A cukkinik tetejét is meglocsolom egy kis olajjal. Közepes lángon sütöm ki.  Nővérem teljes kiőrlésű liszt helyett sárgaborsólisztet használ, ami sárgássá teszi, ill. különleges ízt is kölcsönöz neki. Borsós-répás-pritaminpaprikás rizzsel ettük, arról viszont sajnos nem készül fotó. 🙁

Ezeket olvastad már?

Medvehagymás-tofus vegán ravioli

vega_pokemontrainer4000

Hozzávalók 20 dkg finomliszt 20 dkg  teljes kiőrlésű durumliszt 1 ek. lenmagpehely 1 tk. só annyi víz apránként adagolva, hogy...

Céklás tofusajt-krémes „torony”

Magdi

Nagyon sok céklát tettem el savanyúságként, de maradt még nyersen is. Ezt használtam fel most ehhez a könnyed előételhez. Hozzávalók:...