magdireceptek

Ebéd 20 perc alatt

Korpás, tojás nélkül készült házi tészta
Tegnapról maradt levesünk, és még mindig sok nyers káposztánk, és maradt még a napokban itthon gyúrt kiszárított tésztám, amiben mivel nincsen tartósító, fel kell használni minél előbb. Így nem is volt kérdés, hogy ma mi kerül az asztalra. Káposztás tésztát gondolom, már mindenki készített, nem is ezt a receptet írnám le, hanem a házi tészta elkészítését. Bár az is nagyon egyszerű. 

Hozzávalók – házi tésztához: 

Fél adag durumliszt,
fél adag zabpehelyliszt,
korpa,
só,
víz.

Az összetevőkből kemény tésztát gyúrunk. Kb. 1 mm vastagságúra nyújtjuk, kis kockákat vágunk, kicsit „fodrosítjuk”, és forrásban levő olajos vízbe dobjuk. Addig főzzük, míg meg nem fő:) (nem mértem az időt, kb.10 perc). Ha megmarad nyers tésztánk, kiszárítás után kis tégelyben korlátozott ideig tárolhatjuk. 

Ezeket olvastad már?

Búzacsírás, négy magvas panír

vega_pokemontrainer4000

Ma a vegán panírba tettem búzacsírát és magokat is. Egyébként a szokásos módon készítettem a rántott padlizsánt: vízbe áztattam a...

Vegán mozzarella

Magdi

A mozzarella sajt nagy kedvecem volt régebben, most egy facebook bejegyzés alapján elkészítettem a vegán verzióját: Hozzávalók: 240 g cukormentes...

Vegán datolyás-kesudiós kuglóf

vega_pokemontrainer4000

Hozzávalók: 30 dkg finomliszt20 dkg teljes őrlésű liszt15 ek. aranybarna nádcukor1 csipet só3 dkg puha kókuszzsír1 citrom héja–1 tk.  aranybarna nádcukor1...