magdireceptek

Rakott milánói makaróni

Nálunk szinte mindig így, rakva készül a milánói. Ugyanúgy jártam el, mint a sima milánóinál: kifőztem a tésztát, a szószt pedig így készítettem:

2 hagymát megpároltam vízen, majd tettem rá olajat, és beletettem az előtte beáztatott és kinyomkodott, és apróra szétvágott szójacsíkokat (ezzel a szójával pörköltösebb jellegű), tettem bele majorannát, fokhagymát, sót, pirospaprikát, és vizet. Amikor a szója megpuhult (kb. 10 perc), akkor tettem bele a paradicsompürét, bazsalikomot, kis gabonakolbászt. 
Összekevertem a tésztával, majd a tepsiben megraktam: tészta+szósz, majd vízzel összeturmixolt füstölt tofut kentem rá, majd ismét tészta + szósz, és a tetejére tofu. Most már jöhetnek este a vendégek 🙂 

Ezeket olvastad már?

Zablángos növényi tejföllel

vega_pokemontrainer4000

Vasárnap reggel rámtört a lángos-ehetnék. 🙂 Viszont nem volt kedvem és időm sem kelt tésztával bajlódni. Ezért örültem, hogy találtam...

Szedres nudli mandulatejszínnel

vega_pokemontrainer4000

Fannink mindene a „heder”, azaz szeder. A piacon minden héten többször is veszünk 1-1 dobozzal, és mivel a kis kulacsa...