magdireceptek

Rakott milánói makaróni

Nálunk szinte mindig így, rakva készül a milánói. Ugyanúgy jártam el, mint a sima milánóinál: kifőztem a tésztát, a szószt pedig így készítettem:

2 hagymát megpároltam vízen, majd tettem rá olajat, és beletettem az előtte beáztatott és kinyomkodott, és apróra szétvágott szójacsíkokat (ezzel a szójával pörköltösebb jellegű), tettem bele majorannát, fokhagymát, sót, pirospaprikát, és vizet. Amikor a szója megpuhult (kb. 10 perc), akkor tettem bele a paradicsompürét, bazsalikomot, kis gabonakolbászt. 
Összekevertem a tésztával, majd a tepsiben megraktam: tészta+szósz, majd vízzel összeturmixolt füstölt tofut kentem rá, majd ismét tészta + szósz, és a tetejére tofu. Most már jöhetnek este a vendégek 🙂 

Ezeket olvastad már?

Csicsókás fokhagymakrémleves

vega_pokemontrainer4000

Igazi betegség-űző leves. Hozzávalók: Hozzávalók: 4 db közepes csicsóka 2 fej fokhagyma 1 kisebb vöröshagyma 10 dkg kesudió víz (amennyit...

Vegán Bounty szelet

vega_pokemontrainer4000

Teljesen „véletlen” jött ennek a süteménynek az ötlete (recepteket próbáltam ki, és összevontam két süteményt), és nagyon finom lett, fel...

Bio Világ webáuház

vega_pokemontrainer4000

Egyik ismerősöm, aki az egészséges életmód követője, Bio Világ néven bio webáruházat nyitott, hogy másoknak is segítsen: egyszerűen és olcsón...