magdireceptek

Sütőtök krémleves petrezselymes zsemlegombóccal

A sütőtök krémlevesnek sokféle ízesítési lehetősége van. Mi borsikafűvel, szerecsendióval szeretjük leginkább.  Kb. negyed sütőtököt tettem fel két kisebb krumplival, vízzel, sóval. Amikor megpuhult, akkor tettem bele borsikafüvet, szerecsendiót és egy kis olajat, illetve natúr tofut kockáztam bele (kb.harmad tofut), és az egészet botmixerrel összedolgoztam. (A tofu helyett lehet beletenni Yoja szójajoghurtot vagy zabpehelytejszínt, vagy bármilyen növényi tejfölt.)
A zsemlegombócba tettem egy (tk.) zsemlét, zabpehelylisztet, fehér lisztet, petrezselymet, sót. Amikor megfelelő lett a massza, kifőztem és beletettem a levesbe.Télen öröm ilyen intenzív színű levest kanalazni. 🙂

Ezeket olvastad már?

Zsemle

Sokszor sütöm itthon a pogácsát, kenyeret, kiflit, zsemlét. Néha variálok, hogy ne csak barna színű legyen, most fehér tönkölylisztből készítettem,...

Medvehagymás-újhagymás burgonyakrokett

Ez ma a holnapi ebédre készített főzelék mellé készült. Hozzávalók: 4 db közepes krumpli3-4 levél medvehagyma2 póréhagyma zöldje4 ek. liszt...

Forró leves hideg tavaszi napokra

Egy finom gomba krémleves receptet hoztam nektek, mivel nálunk lehűlt az idő, ezzel kedveskedtem a férjemnek – gyerekek nagy bánatára,...