magdireceptek

Sütőtök krémleves petrezselymes zsemlegombóccal

A sütőtök krémlevesnek sokféle ízesítési lehetősége van. Mi borsikafűvel, szerecsendióval szeretjük leginkább.  Kb. negyed sütőtököt tettem fel két kisebb krumplival, vízzel, sóval. Amikor megpuhult, akkor tettem bele borsikafüvet, szerecsendiót és egy kis olajat, illetve natúr tofut kockáztam bele (kb.harmad tofut), és az egészet botmixerrel összedolgoztam. (A tofu helyett lehet beletenni Yoja szójajoghurtot vagy zabpehelytejszínt, vagy bármilyen növényi tejfölt.)
A zsemlegombócba tettem egy (tk.) zsemlét, zabpehelylisztet, fehér lisztet, petrezselymet, sót. Amikor megfelelő lett a massza, kifőztem és beletettem a levesbe.Télen öröm ilyen intenzív színű levest kanalazni. 🙂

Ezeket olvastad már?

Mandulás-szilvás-meggyes „pitetorta”

vega_pokemontrainer4000

Finom és egészséges csemege, nővérkém névnapjára készítettem tegnap. Kb. 15 perc alatt előkészíthető. 🙂 Hozzávalók: 50 dkg finomliszt 1 ek....

Trikolor bagett

vega_pokemontrainer4000

Ez a bagett teljes mértékben Nagy Zsuzsa receptje, aki a szakácskönyvekben volt szerző-és szerkesztőtársam. Mivel mára éppen aktuális, felteszem a...