magdireceptek

Tárkonyos zöldbabfőzelék lencsefasírttal

Tavaly a zöldbabtermés volt a legjobb, így most mélyhűtőnkben viszonylag sok zöldbab vár még a feldolgozásra :).  Kis vízen egy fej hagymát megpároltam, majd beletettem a zöldbabot, köménymagot, sót, kis pirospaprikát, kis tárkonyt, petrezselymet, illetve egy krumplit, és kis olajat. Ezután felöntöttem vízzel. Amikor majdnem megpuhult, akkor behabartam, méghozzá egy főtt krumplit turmixoltam össze egy kicsi natúr tofuval, ill. nagyon kevés teljes kiőrlésű liszttel, és ez volt a habarás. 🙂 Petrezselymet és még egy kis tárkonyt tettem hozzá. (Amióta megtaláltam a tavaly frissen szedett és szárított tárkonyt, szívesen használom, persze, csak abba, amibe illik. A zöldbabot nagyon pikánssá teszi:)

A fasírt a pénteki lencsehurka anyagából készült (túl sok „massza” készült, így a nem felhasználtat hűtőbe téve tároltam eddig). A masszához (ami: lencse és barna rizs, ill. fűszerek, ld. a linken) kevertem még petrezselymet, fokhagymát, morzsát, és egy szelet beáztatott, kinyomkodott kenyeret. Minimális olajjal kikent sütőben sütöttem meg. Finom lett 🙂

Ezeket olvastad már?

Répás szójafasírt

Magdi

Hozzávalók: 15 dkg szójagranulátum 2 db sárgarépa reszelve 1 dl forró víz 3-4 ek. szójaszósz 1 fej vöröshagyma 1 csokor...

Kakaós-meggyes tekercs

vega_pokemontrainer4000

    A gyerekek szerettek volna sütni valamit, és amúgy is kell reggelit vinni az iskolába (ebéd előtt már hazajön Fannus,...

Szezámos rántott tofukockák

vega_pokemontrainer4000

Mai nap kedves barátaink vannak nálunk, nekik (is) készült  petrezselymes krumpli, fokhagymás uborkasaláta és  szezámos bundában sült tofukockák, amihez babonéz...