magdireceptek

Mézes pogácsa :-)

Télen egy kis mézes-citromos borsmenta és bodza tea mellé kiváló az alábbi mézes pogácsa, amelyet mamától (férjem nagymamájától) tanultam. 

A hozzávalók, kicsit módosítva a recepten: 

30 dkg durumliszt,
20 dkg teljes kiőrlésű liszt,
3 csapott evőkanál méz,
kis barnacukor,
3-4 evőkanál hidegen sajtolt olaj,
Ici-pici szódabikarbóna,
Szegfűszeg,
Fahéj
Víz. 
Az alapanyagokat összegyúrjuk, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük Másnap reggel kinyújtjuk, kiszaggatjuk (éppen amilyen formát találunk, én általában pogácsaszaggatóval szaggatom), és vagy meggyet, mandulát, vagy diót teszünk a közepébe, éppen, ami van itthon. És gyorsan kisütjük (kb. 20 perc alatt). 

Ezeket olvastad már?

Napraforgós-medvehagymás pesto

Az egyik legfinomabb pesto. Persze, finom olívaolaj is kell hozzá.:-) Hozzávalók: 1 csokor medvehagyma1 marék napraforgómag3 ek. extra szűz olívaolaj ...

Finomfőzelék tofutejföllel

Finomfőzeléket már régóta tervezek készíteni, nagyon szeretjük, és mivel maradt egy raklapnyi fasírtunk, ahhoz való főzelékre volt szükség, kapóra jött...