magdireceptek

Gombával és rizzsel rakott vegán savanyú káposzta

Mivel sok káposztát savanyítottunk (közel 10 kg-ot), ezért – noha ajándékozunk is belőle – többször lesz abból készült étel nálunk és ezért a blogon is 🙂 Jó hír, hogy a savanyú káposzta kevésbé fúj fel, mint a natúr káposzta :)) Ma mivel vendégeink érkeztek, gyorsan megraktam. Tegnap késő este még kifőztem rizst (3 bögre vízben 1,5 bögre rizst), illetve előkészítettem a tegnap 200 Ft/kg-ért vett gombát 🙂 (megmostam és felszeleteltem), így ma csak egy gombapörköltet készítettem, háromnegyed kg gombából: kb. 4 fej hagymát megpároltam, majd tűzről levéve tettem bele olajat, pirospaprikát, sót, majorannát és mustárt (!). Ez utóbbi férjem receptje alapján került be a konyhánkba. Ő főzi (mama után:) a világ legjobb gombapörköltjét :). A mustár szerinte a szaftot teszi pikánssá. Vizet nem öntöttem a gombára, mert nem párolni szerettem volna, hanem az volt a célom, hogy a gomba maga engedje ki a levét. Kb. 30 perc alatt elkészült, „intenzív gázon”. Ezután megraktam az ebédet:
kis olaj, (nyers) savanyú káposzta, 
– rizs,
– gombapörkölt, 
– savanyú káposzta, 
– turmixolt natúr tofu, 

majd ugyanez még egyszer. 
A tetejére került egy kis búzacsíra is, és gyorsan összesütöttem 🙂
Szép hétvégét kívánunk mindenkinek, mi ma indulunk Békés megyébe, rokonainkhoz. 🙂 

Ezeket olvastad már?

Káposztás tészta – másképp

vega_pokemontrainer4000

Nagyon szeretem a káposztás tésztát, de most elvileg nem szabadna szénhidrátot vagy olajban sült dolgokat ennem. Sajnos nyáron nem igazán...

Programajánló: egészségnap 2013.

vega_pokemontrainer4000

Én ott leszek 🙂 Aki teheti, jöjjön el, jók szoktak lenni az előadások, a kiállítók standjai pedig tartogatnak finomságokat, érdekességeket.

Vegán citromos pite

vega_pokemontrainer4000

Nagyon-nagyon ütős sütemény… Hozzávalók: 20 dkg finomliszt15 dkg nyírfacukor2 tk. foszfátmentes sütőpor2 tk vaníliapor1-1.5 dl buborékos ásványvíz2 bio citrom leve...