magdireceptek

Mégis főzés: spenótos-szerecsendiós növényi tejszínes farfalle

Egy kis növényi tejszín csorog a tetejéről…

Több okból ma is mégis csak főznöm kellett valamit.
Feltettem főni a tésztát, és amíg kifőtt, elkészítettem a rávalót: hagymát pároltam, majd olívaolajat öntöttem bele, illetve felkockázott pritaminpaprikát (a mélyhűtőből) és mirelit, általunk szedett spenótot- szintén a mélyhűtőből. Ezt nem püréként, hanem levelesen tettem el, ami most kapóra jött. Kicsit vágtam csak a leveleken, összepirítottam a hagymával, pritaminpaprikával, majd növényi tejszínnel meglocsoltam, sóval, szerecsendióval és egy gerezd fokhagymával ízesítettem, nagyon kicsi tk. lisztet tettem bele, hogy sűrűbb legyen. Kicsit még főztem, leszűrtem a tésztát. Rögtön tálaltuk is, állítólag finom volt, én nem ettem belőle, maradtam az almáimnál 🙂 

Ezeket olvastad már?

Mákos hajdinasült szilvasziruppal

vega_pokemontrainer4000

Reggeli csemege 🙂 Hozzávalók: 40 dkg hajdina 3 l növényi tej  1 citrom héja vaníliapor v. vaníliás cukor kb. 10...

4. heti menü

vega_pokemontrainer4000

Bocsánat, kicsit csúszva írom a menüt, de ami késik, nem múlik 🙂 de jó hír, hogy itt a tavasz 🙂 ...

Rukkolás zöldségfasírt

vega_pokemontrainer4000

Nagyon finom fasírt, a mai spenót és hagymás krumpli kiegészítője volt. Hozzávalók: 35 dkg mexikói zöldségkeverék (borsó, répa, kukorica, azonos...