magdireceptek

Rozsos-teljes kiőrlésű zsemle

Nagyon finom, ízletes zsemlék sültek tegnap este:

Hozzávalók – kb. 10 zsemléhez:


30 dkg finomliszt,
25 dkg rozsliszt,
20 dkg teljes kiőrlésű liszt,
2,5 dkg élesztő,
1 dl víz,
só, méz

Az élesztőt a mézes vízben felfuttattam, majd a lisztekhez kevertem, és jól összedolgoztam-dagasztottam a tésztát. Kb. 1,5 órára meleg helyre tettem, kb. háromszorosára kelt meg. Kiformáztam a zsemléket,  és a tepsibe téve is még 30 percet kelesztettem, majd a sütőt legkisebb lángra kapcsoltam, és 20 percig kelt a tészta abban a melegben is. Ezután sütöttem meg – előbb nagy lángon, majd kis lángra kapcsolva, kb. 25 perc alatt. 
Közben elkészítettem a holnapi ebédet is. 

Ezeket olvastad már?

Gyors káposztasaláta

vega_pokemontrainer4000

Hozzávalók: 1/4 fej lilakáposzta1/4 fej fehér káposzta1 marék savanyú káposzta 1 fej lilahagyma2 dl paradicsompüré6 szem aszalt paradicsom2 ek. sörélesztőpehely...

Az én (post)covid történetem – 3. rész

vega_pokemontrainer4000

Ezúttal szeretném leírni nektek a tapasztalataimat a Foodtest 200+ elnevezésű intolerancia teszttel kapcsolatosan. Óriási könnyebbséget jelent, hogy otthon is elvegezhető...

Fokhagymás-szezámmagos-tofus sült répa

vega_pokemontrainer4000

A világ egyik legegyszerűbb, legfinomabb és legegészségesebb körete. Érdemes elkészíteni.  Hozzávalók (2 fő részére): 4 db közepes sárgarépa15 dkg szezámmag 15...