magdireceptek

Gabonakolbászos kifli

Nagyon finom, akár magában, akár egy tál meleg leves mellé, vagy növényi tejes gabonakávéval.

Hozzávalók:

25 dkg finomliszt
25 dkg teljes kiőrlésű liszt
3 dkg élesztő
só,
méz
kb. 2 dl növényi tej


olaj, gabonakolbász

szezámmag, fokhagyma, kömény, pirospaprika, só, olaj

Elkészítés:

Az élesztőt kevés mézes vízben felfuttatjuk. A liszteket, sót összekeverjük. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, majd dagasztógéppel összedagasztjuk. 1 órát pihentetjük, ez idő alatt elkészíthetjük az ebédet:), ill. keverjünk ki egyrészt gabonakolbászt annyi olajjal, amennyivel kenhetővé válik, másrészt olajat sóval, pirospaprikával, köménnyel, szezámmal, és egy gerezd áttört fokhagymával.
A tésztát két részre szedjük. Kört formájúra lisztezett deszkán kinyújtjuk, és egyenletesen megkenjük az olajas gabonakolbászos masszánkkal. Majd a kört 8 egyenlő cikkre vágjuk és minden cikket kintről befele feltekerünk. A másik tésztarésszel ugyanígy járjunk el. Olajozott, lisztezett tepsibe tesszük, és megkenjük az „ízesített” olajjal. Még 20 percet pihentetjük,majd közepes lángon kb. 30 perc  alatt kisütjük. Az ötletet Renáta receptje adta.:)

Ezeket olvastad már?

Őszi kovásztalan kenyérkockák

Finom ropogtatni való falatkák, mi nagyon szeretjük, ezért 2-3 hetente elkészítem. Most az adta az apropót, hogy elkaptam valamit, és...

A főzés gyerekjáték!

Végre a héten megjelenik A főzés gyerekjáték! című „nagy vegetáriánus szakácskönyv”! :-), melynek receptjeit és az életmód-tanácsainak nagy részét én...

Finomfőzelék tofutejföllel

Finomfőzeléket már régóta tervezek készíteni, nagyon szeretjük, és mivel maradt egy raklapnyi fasírtunk, ahhoz való főzelékre volt szükség, kapóra jött...