magdireceptek

Székelykáposzta búzahússal

Tegnap este a házi savanyítású káposztából szerettem volna készíteni valamit, legkézenfekvőbb a székelykáposzta volt, nagyon régen ettünk, ill. gyorsan elkészül, finom. Forrásba lévő sós, babérleveles vízbe tettem a savanyú káposztát (kb. fél kg-ot), és majdnem puhára főztem. Közben pörköltalapot készítettem: két hagymát pároltam, majd tettem bele olajat, köményt, gabonakolbászt és házi Erős Pistát, pirospaprikát és még egy kis vizet. Erre tettem a majdnem puha káposztát, és összefőztem. Közben búzasikérből elkészítettem a búzahúst: negyed csomag (kb. 150 gr) búzasikért összekevertem házi vegetával, annyi vízzel, amennyit felvett, gumis massza lett belőle. Ezt négy fele vágtam, és forrásban lévő, vegamix-es vízbe dobtam, amikor a „labdák” feljöttek a víz tetejére, még 2-3 percet főztem, majd kivettem, apró szeletekre vágtam, és visszatettem főni, kb. 10 percig. Így elkészült a búzahús, aminek szintén pörköltes alapot készítettem, felkockáztam és a pörkölt alapon megfuttattam, majd beleöntöttem a káposztába, egyet „rottyantottam”, és kis növényi tejfölt kevertem bele. 

Ezeket olvastad már?

A főzés gyerekjáték!

vega_pokemontrainer4000

Végre a héten megjelenik A főzés gyerekjáték! című „nagy vegetáriánus szakácskönyv”! :-), melynek receptjeit és az életmód-tanácsainak nagy részét én...

Vega fasírt

Magdi

Hozzávalók: 2 bögre főtt köles 2 közepes sárgarépa 1 bögre darált napraforgómag 1 ek. víz 3 ek. darált lenmag füstölt...