magdireceptek

Székelykáposzta búzahússal

Tegnap este a házi savanyítású káposztából szerettem volna készíteni valamit, legkézenfekvőbb a székelykáposzta volt, nagyon régen ettünk, ill. gyorsan elkészül, finom. Forrásba lévő sós, babérleveles vízbe tettem a savanyú káposztát (kb. fél kg-ot), és majdnem puhára főztem. Közben pörköltalapot készítettem: két hagymát pároltam, majd tettem bele olajat, köményt, gabonakolbászt és házi Erős Pistát, pirospaprikát és még egy kis vizet. Erre tettem a majdnem puha káposztát, és összefőztem. Közben búzasikérből elkészítettem a búzahúst: negyed csomag (kb. 150 gr) búzasikért összekevertem házi vegetával, annyi vízzel, amennyit felvett, gumis massza lett belőle. Ezt négy fele vágtam, és forrásban lévő, vegamix-es vízbe dobtam, amikor a „labdák” feljöttek a víz tetejére, még 2-3 percet főztem, majd kivettem, apró szeletekre vágtam, és visszatettem főni, kb. 10 percig. Így elkészült a búzahús, aminek szintén pörköltes alapot készítettem, felkockáztam és a pörkölt alapon megfuttattam, majd beleöntöttem a káposztába, egyet „rottyantottam”, és kis növényi tejfölt kevertem bele. 

Ezeket olvastad már?

Sütőtök krémleves

Hozzávalók: 1 kg sütőtök – magozva, hámozva 4 ek. 4 szűz olaj mix   1 fej vöröshagyma 2  tk. himalaya...

Vegán banánkenyér

Maradt pár túlérett banán itthon, így a tofu-és sütőtök kockákkal megbolondított és rizzsel tálalt lecsó után banánkenyér sült ma itthon....