magdireceptek

Fekete olívás hummusz

Én nagyon szeretem a csicseriborsót, férjem kevésbé. Férjem nagyon szereti a fekete olajbogyót, én kevésbé. Így kompromisszumos hummusz készült 🙂 Ugyanis a csicseriborsóhoz szerintem nagyon illik a fekete olajbogyó. 🙂 És férjem szerint is príma így ez a pástétom. Ezentúl így készítem 🙂

Nagyon olcsó csicseriborsó konzervet kaptam, így nem kellett egy éjszakára beáztatni, és utána órákig párolni. Egyszerűen egy kis hagymát pároltam,  erre tettem rá a kis lével összeturmixolt csicseriborsót, köménymagot, kis curry-t, egy gerezd fokhagymát és sót. Néhány keverés után lezártam, belevágtam 4-5 szem fekete olajbogyót és máris volt mit kenni a frissen sült lenmagos kenyérre 🙂 
A csicseriborsó kitűné fehérje-és kalciumforrás, magas a vas-és rosttartalma. Rendszeres fogyasztása csökkentheti a vér koleszterinszintjét. Magas pektintartalma pedig a vércukorszint ingadozást csökkenti. Nyersen mérgező lehet. 

Ezeket olvastad már?

Indiai padlizsánragu

Magdi

Van egy kedves indiai ismerősöm, ezt a receptet egyszer tőle tanultam. Hozzávalók: 50 dkg padlizsán 1 teáskanál kurkuma 1 teáskanál...

Mézes almás pite (vegán)

vega_pokemontrainer4000

Ez a piterecept úgy alakult, hogy elfogyott itthon a nyírfacukor (nov. 1-én), mézünk pedig volt itthon, így azzal pótoltam. Hozzávalók:...

Vegán citruskenyér

Magdi

Cukormáz helyett Nanna VitalSweet természetes gyümölcs cukorsziruppal édesített narancspudinggal. 🙂 Hozzávalók: 27 dkg tönkölyliszt (lehet finomliszt is)1 púpozott teáskanál sütőpor...