magdireceptek

Fekete olívás hummusz

Én nagyon szeretem a csicseriborsót, férjem kevésbé. Férjem nagyon szereti a fekete olajbogyót, én kevésbé. Így kompromisszumos hummusz készült 🙂 Ugyanis a csicseriborsóhoz szerintem nagyon illik a fekete olajbogyó. 🙂 És férjem szerint is príma így ez a pástétom. Ezentúl így készítem 🙂

Nagyon olcsó csicseriborsó konzervet kaptam, így nem kellett egy éjszakára beáztatni, és utána órákig párolni. Egyszerűen egy kis hagymát pároltam,  erre tettem rá a kis lével összeturmixolt csicseriborsót, köménymagot, kis curry-t, egy gerezd fokhagymát és sót. Néhány keverés után lezártam, belevágtam 4-5 szem fekete olajbogyót és máris volt mit kenni a frissen sült lenmagos kenyérre 🙂 
A csicseriborsó kitűné fehérje-és kalciumforrás, magas a vas-és rosttartalma. Rendszeres fogyasztása csökkentheti a vér koleszterinszintjét. Magas pektintartalma pedig a vércukorszint ingadozást csökkenti. Nyersen mérgező lehet. 

Ezeket olvastad már?

Tátráról- bővebben

vega_pokemontrainer4000

Az elmúlt héten a Magas-Tátrában és a Szlovák paradicsomban jártunk. Gyönyörű volt. Mivel gasztroblog, azzal kezdem, hogy miket ettünk :))...

Gesztenyés-diós pohárkrém

vega_pokemontrainer4000

Főzőkörön is készítettük, egyik nagy kedvenc volt ez a pohárkrém. Alapja egy vegán diós piskóta, a krém pedig egy diós-gesztenyés...

Szejtánkolbászos-padlizsános lasagne

vega_pokemontrainer4000

Nem egy gyors étel, ha a kolbászt is aznap készítjük, de ha az rendelkezésünkre áll, hipp-hopp készen van.  Hozzávalók: 5...